Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-27
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Programmet på internationella brottsofferdagen lockade många

I fredags, 22 februari, uppmärksammades internationella brottsofferdagen med ett program på Folkets Hus i Lilla Edet. Dagen lockade många besökare.

Tillställningen var välbesökt med hundratalet personer som kommit för att lyssna på föredrag med polisen och för att samtala med representanter för Brottsofferjouren, Lilla Edets kommun, Räddningstjänsten, PRO och SPF Seniorerna. Det bjöds också på musikunderhållning med Glädjekören. Huvudarrangör för dagen var Brottsofferjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Håkan Carlsson, chef för Polisens Circa-grupp som arbetar nationellt mot åldringsbrott, föreläste om hur man kan skydda sig från den vanligaste typen av brott mot äldre. För att visa på tillvägagångssätt som ofta förekommer spelade Håkan Carlsson upp filmklipp på hur en typisk brottssituation kan se ut och hur bedragaren går till väga.

Kommunens socialtjänst fanns också på plats för att berätta hur de kan hjälpa den som utsatts för brott. På plats fanns även Åsa-Svanberg Sand, frivilligsamordnare, och Mariett Axelsson Horst, kostchef, som informerade om kommunens träffpunkter för äldre och delade ut mars månads aktivitetsprogram.

Åsa-Svanberg Sand (vänster) och Mariett Axelsson Horst (höger) informerade om kommunens träffpunkter för äldre.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »