Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2012-12-18
Senast uppdaterad: 2012-12-18

Problemen med kollektivtrafiken

Buss
Vi har från kommunens sida fått mängder av rapporter från upprörda invånare gällande de problem som varit med kollektivtrafiken sedan invigningen den 9 december.

En omfattande trafikomläggning av kollektivtrafiken har gjorts vilket tyvärr har inneburit att allt inte fungerat bra från början. Vi vet att Västtrafik arbetar för att lösa problemen. Vi är därför mycket tacksamma för alla som noggrant har skrivit upp exakt vad det är som inte har fungerat då detta ger oss ett bra underlag i vår återrapportering till Västtrafik.
 

Linje 421


När det gäller bussarna och då främst linje 421, kommer tidtabellen förändras så att det blir längre bytestid i Lödöse. Förhoppningsvis gör detta att man hinner i tid till tågen framöver. Denna förändring införs den 7 januari så gå in och titta extra noga i Reseplaneraren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vad gäller bussar och avgångstider när jobb och skola drar igång igen efter helgerna.

Försenade tåg


Vad gäller de problem som har varit med tågen, har vi fått besked från Västtrafik att de omgående ska följa upp det som hänt. Vi har dock ännu inte fått något svar från Västtrafik om eventuella åtgärder. Det vi vet är att tågvärdar och busschaufförer inte har någon kommunikation sinsemellan. Därför är det svårt för busschauffören att veta hur stor förseningen är. Är det en mindre försening finns det möjlighet för bussen att vänta kvar, men då måste busschauffören få information om detta eftersom linjen körs enligt en fastställd tidtabell.
 
Lilla Edets kommun har ständig kommunikation med Västtrafik och så fort vi får reda på något nytt kommer vi att lägga ut det här på lillaedet.se
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »