Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-12-12
Senast uppdaterad: 2013-12-16

Premiärvisning av nostalgifilm

Många gamla minnen återupplevdes när smakprov ur filmen 50- & 60-talets Lilla Edet premiärvisades. I Folkets Hus bjöds det på mingel och tilltugg. Den tre timmar långa filmen fanns till försäljning.

Bengt-Arne Westerlind från Lions och Maria Rinaldo från Nostalgifilm hälsade välkomna.

- Vi har märkt ett stort intresse och det finns material för fler filmer om försäljningen går bra, inledde Bengt-Arne Westerlind.

- Det finns ett stort värde i att beskriva lokalhistorien och i att det är ortsbor som själva delar med sig. Det är ni som bor här som bäst kan berätta vad som har hänt, sa Maria Rinaldo.

Huvudsponsor till filmen är Lions. Medfinansierar gör även det lokala näringslivet och kommunen. Varje sponsor får sin historia berättad i dvd:n. Dessutom består den av  filmer om vardag och fest, kultur och sport under 50- och 60-talets Lilla Edet med tillbakablickar ända till 30-talet. Materialet kommer i huvudsak från den så kallade Edetgruppen, som dokumenterar foton och filmer från förr.

En av de som har bidragit till filmen är Ingvar Gunnarsson, som är engagerad i nykterhetsrörelsen. De är en grupp inom organisationen som har hjälpt till att lokalisera personer som syns i olika delar av filmen.

Själv har Ingvar Gunnarsson föräldrahemmet bara ett stenkast bort.

- Jag är uppvuxen i Lilla Edet och har en släkthistoria i trakten från 1700-talet, berättar han.

Nostalgifilmen finns bland annat att köpa på Lilla Edets bibliotek.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »