Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-12-21
Senast uppdaterad: 2018-12-21

Pepparkakshustävling på Pilgården

Avdelning Grändens bidrag till pepparkakshustävlingen

Det var hård konkurrens när årets pepparkakshus skulle koras på Pilgården, torsdag 20 december. Hela sex olika pepparkaksbyggen var med och tävlade om två titlar, röstningspriset och juryns pris.

Fantasi och kreativitet var det ingen brist på, när årets pepparkakshus skulle koras på Pilgården. Boendets fyra demensavdelningar och två dagverksamheter var med och tävlade med varsitt hus. Tävlingen har varit uppskattad och många har lämnat in sin röst. Totalt tyckte 107 personer till om vilket hus de tyckte var värdigt att vinna.

Kreativa byggen

Det var många variationer på husen och diverse ätbara tillbehör hade använts för att skapa den rätta känslan. Bland annat fick salta pinnar, sockerbitar och knäckebröd agera som tak, husgrund och väggar.

– Vi har tagit till limpistolen i skarvarna. Så vi rekommenderar inte att äta upp husen när julen är över, säger Annika Lundgren, undersköterska på Pilgården med ett skratt.

Vinnarna

Det fanns två pris att vinna, röstningspris och juryns pris. Vinnare av röstningspriset gick till Ängens avdelning med sitt stjärnprydda tornhus med glittriga detaljer. Christina Kinle, undersköterska på Pilgården presenterade Juryns pris som gick till avdelning Kullens verk med motiveringen:

”Ett pepparkakshus som visar på kreativt tänkande”

Ängens avdelning vann röstningspriset

Kullens avdelning vann juryns pris

Avslutningstårta

Undersköterskorna Elisabeth Sjöberg Andersson och Christina Kinle stod bakom tävlingen och kände sig nöjda över att det blev så populärt.

– Vi får tillsammans hitta på roliga aktiviteter som passar alla och som skapar gemenskap, säger Elisabeth Sjöberg Andersson.

Efter tävlingen kördes pepparkakshusen tillbaka till respektive avdelning. Eva Schlosser, enhetschef serverade tårta till alla avdelningar, som PRO bjöd på från överskottet på Café Pilen.

– Det är väldigt roligt att kunna ordna något sådant här tillsammans. Det är viktigt att ta vara på all kreativitet som finns här, säger Eva Schlosser, enhetschef äldreomsorgen.

Dagligverksamheten P-husets bidrag

Avdelning Dalens bidrag

Avdelning Gläntans bidrag

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »