Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-07-10
Senast uppdaterad: 2017-07-11

På tur med häst och vagn på Edet

I torsdags var Nobbe, Nobelisk 12 år, nordsvensk häst på besök på Träffpunkt Hägern. På programmet stod en ridtur med häst och vagn i det soliga sommarvädret. Aktiviteten lockade många deltagare och imorgon tisdag besöker Nobbe de boende på Lindkullen.

Alla var förväntansfulla och såg fram emot att träffa Nobbe. De som ville klättrade glatt uppför en stege för att komma upp i vagnen och belöningen blev en åktur runt i Lilla Edet, i det vackra sommarvädret.
 Åsa Svanberg, frivillig samordnare på Träffpunkt Hägern, hade ordnat så att Katharina Magnusson och hennes häst Nobbe kom på besök.- Det här var mycket uppskattat, ett besök av Nobbe och Katharina får det bli fler gånger, konstaterar Åsa.- Vi gick över bron och genom slottsparken sedan ner till slussen, därefter förbi Strömsvallen och sedan över bron tillbaka. Vi svängde av mot Fuxerna kyrka och sedan Göteborgsvägen tillbaka till Hägern. Det kändes som om Nobbe förstod att han skulle vara försiktig för han skötte sig exemplariskt. Det är oerhört kul att kunna glädja de äldre som i sin ungdom ofta var i kontakt med häst och vagn och då blir nostalgiska när jag kommer med mitt ekipage, berättar Katharina.Imorgon tisdag kommer Nobbe på besök till de boende på Lindkullen och då blir det åter en tur runt Edet med nya passagerare.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »