Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-04-07
Senast uppdaterad: 2017-04-21

Påskfint i Lilla Edet och Lödöse

Utanför Lödöse museum möts besökare av ett helt träd som påskpyntats färgglatt.

Nu pryds Lilla Edet och Lödöse här och var av påskpyntande björkar! Det är handlare tillsammans med FöretagsCentrums handelsförening och några andra verksamheter som har gått ihop och gjort utemiljön påskfin.

Flertalet företagare och fastighetsägare har arbetat mycket med gatubilden och satsat på sin utemiljö det senaste året. Många har med ganska små medel lyckats åstadkomma väldigt fint utanför sina lokaler. Idén om att påskpynta kom också från handlarna själva, som önskade göra lite extra fint kring påsken. FöretagsCentrums handelsförening hakade snabbt på och beställde björkar och färgglada plastband som dekoration. Edet FK och kommunens arbetsmarknadsavdelning AMA hjälper också till att köra ut och sätta upp björkarna.

Ylva Laudon, handelsutvecklare på FöretagsCentrum, berättar att de färgade plastbanden som används som dekoration är PVC-plast som inte innehåller några förbjudna ämnen. När björkarna plockas ner efter påsk, läggs banden i plaståtervinningen. Ylva Laudon berättar:

— Det är första året vi gör påskfint tillsammans med handlare, företagare och verksamheter. Tanken är att uppmärksamma dem och skapa ett trevligt och färgglatt inslag i gatubilden nu kring påsk. Vi hoppas det faller väl ut och förhoppningsvis kan vi vidareutveckla konceptet nästa år!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »