Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-11-15
Senast uppdaterad: 2017-11-17

Nytt skolbibliotek invigt på Strömsskolan

Måndag 13 november invigdes Strömsskolans nya skolbibliotek av kommunalråd Carlos Rebelo Da Silva och representanter från biblioteksrådet och elevrådet tillsammans med skolans alla elever och lärare ute på skolgården.

Efter ceremonin firades invigningen av Strömskolans elever klassvis med tårtkalas och spännande högläsning med Maria Georgiou i nya skolbiblioteket.Under invigningen togs också tillfället i akt att kora vinnarna i en skrivtävling med spöktema som pågått under hösten.

Vinnare årskurs 4-6: Samantha Saini Wittlåck, 6B

Juryns motivering:
”Att Du inte känner dig fångad av den färdiga inledningen utan hittar en egen lösning för att komma runt instruktionen. Det visar på hög grad av kreativitet och fantasi. Din berättelse är detaljrik och målande och har ett varierat språk. Den röda tråden är väldigt tydlig och det är högt tempo genom hela texten. Din kreativitet visar sig också i det oväntade slutet.”

Vinnare årskurs 1-3: Maja Alksjö och Ester Lindlbad

Juryns motivering:
”En spännande, fantasifull och genomtänkt berättelse med både bilder och text som kompletterar varandra väl. Ester och Maja har skapat en riktig bok av berättelsen med kapitel, baksidestext och en intresseväckande titel. Varje titel slutar med en cliffhanger som verkligen gör att läsaren inte kan låta bli att börja läsa nästa kapitel.”
Se filmen från invigningen av det nya skolbiblioteket här nedanför eller på vår Youtube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »