Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-09-20
Senast uppdaterad: 2017-09-20

Nytt bibliotekskort och större bokutbud

Onsdag 27 september är det premiär för ett nytt bibliotekskort som gäller på alla folkbibliotek i Lilla Edet, Ale, Kungälv, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Därmed får du tillgång till ett mycket större utbud av böcker, samtidigt som du kan låna och lämna böckerna var du vill i dessa sju kommuner.

Med det nya kortet får du tillgång till alla böcker och andra medier i hela Bibliotek i Väst. Dessutom samlas alla dina lån, oavsett på vilket av de samarbetande biblioteken du lånat, på ett och samma kort. Denna förändring berör både huvudbiblioteket i centrala Lilla Edet och biblioteksfilialen i Lödöse.– I Bibliotek i Väst kan vi gemensamt erbjuda våra låntagare cirka 500 000 titlar. Att jämföra med de cirka 30 000 titlar vi lokalt i Lilla Edets kommun har idag. Det gemensamma lånekortet gör det givetvis även enklare för de som exempelvis bor i den ena kommunen och jobbar i den andra med möjlighet att låna här och lämna där, säger Erik Larsson, bibliotekschef i Lilla Edets kommun.

Så får du ditt nya kort

Onsdag 27 september slutar ditt gamla bibliotekskort att fungera. Ditt nya kort hämtar du personligen på något av Bibliotek i Västs bibliotek. Ta med giltig legitimation. Om du är under 18 år måste din målsman godkänna och skriva under innan du kan låna. Det nya kortet är naturligtvis gratis.Också du som bara lånar e-böcker behöver hämta ditt kort på biblioteket.

Stängt i två dagar

Biblioteket får också en ny webbkatalog där kan du låna om och reservera böcker och andra medier från alla bibliotek i Bibliotek i Väst.– I samband med bytet till det nya datasystemet kommer både huvudbiblioteket i centrala Lilla Edet och biblioteksfilialen i Lödöse vara stängda 25-26 september, säger Erik Larsson.

Mer information om det nya bibliotekskortet hittar du häröppnas i nytt fönster.
Bibliotek i Väst: www.biv.selänk till annan webbplats
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »