Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-03-03
Senast uppdaterad: 2014-03-03

Nytt avtal ger elever mer kultur

Under 2014 har Lilla Edets kommun ett avtal med Regionteater Väst som innebär att alla barn i årskurserna F-9 kommer att få se en av Regionteaterns föreställningar.
- Genom kommunavtalet får barn och unga i Lilla Edet ta del av scenkonst av hög kvalitet, berättar Tove Hjort, bibliotekarie på Lilla Edets bibliotek.

Samarbete är redan i full gång. Årskurs 7 på Tingbergsskolan har fått agera referenspublik och hjälpt Regionteatern att utforma en klassrumsproduktion med anknytning till valåret 2014. Föreställningen spelas på skolor i hela Västra Götalandsregionen och under vecka 6 fick klasserna i Lilla Edet se den färdiga föreställningen Rösträtten som handlar om friheten att välja och rätten att påverka.

Under denna vecka får alla elever i årkurs 4-6 se BFF - Best friends forever, i Fuxernaskolans aula. Föreställningen handlar om fyra kreativa klasskompisar som förbereder ett uppträdande för att samla in pengar till Bangladesh. Deras vänskap, förtroende och lojalitet sätts på svåra prov när de ska hantera föräldrars sjukdom, förälskelser och maktfördelning i gruppen.

Under höstterminen är det dags för yngre barnen i F-2 att åka till Regionteaterns scen i Uddevalla för att se dansföreställningen Jag! Jag! Jag! Även eleverna i årskurs 3 och 4 kommer under hösten att få besöka Uddevalla för en teaterföreställning som just nu planeras för fullt. Årskurs 8 och 9 får under våren besök av en teaterensemble som spelar en föreställning i elevernas klassrum.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »