Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-10-30
Senast uppdaterad: 2019-11-04

Ny digital satsning på biblioteket

Nu har biblioteket i Lilla Edet och Lödöse utrustats med surfplattor som du kan låna när du är på biblioteket. På surfplattorna kan du bland annat läsa digitala tidskrifter, surfa och kolla dina sociala medier. Det är regeringens bidrag Stärkta bibliotek som har gjort satsningen möjlig.

Glädjen är stor över bidraget och möjligheten som det har öppnat för biblioteken. Viljan att satsa mer digitalt har funnits länge och tack vare regeringens treåriga satsning har detta nu förverkligats.


Stort intresse

Biblioteken är nu utrustade med varsin Hublet, en station med surfplattor som du enkelt lånar med hjälp av ditt lånekort medan du är på biblioteken. Med surfplattan kan du till exempel läsa digitala tidskrifter, söka stipendium, låna e-böcker, surfa och kolla dina sociala medier.

– Många besökare är nyfikna på surfplattorna och har redan testat att låna. Reaktionerna är väldigt positiva, säger bibliotekschef Tina Hurtig.

När du sätter tillbaka surfplattan i stället rensas alla inställningar och personlig information, så du kan känna dig trygg med att ingen personlig information finns kvar när du sätter tillbaka den i dockningsstationen.

Regeringen satsar

Pengarna är ett bidrag från regeringens satsning Stärkta bibliotek och syftet med bidraget är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteken i hela Sverige. Kommunens bibliotek har i år fått 300 000 kronor.

– Vår tanke med Hublet är att kunna hänga med i utvecklingen och kunna ge allmänheten tillgång till modern IT-teknologi, berättar IT-bibliotekarie Andreas Pettersson.


Hjälp att komma igång

För de som känner sig osäkra eller vill lära sig mer om bibliotekens digitala tjänster erbjuder biblioteken tjänsten Boka en bibliotekarie. Du bokar in din egen privata tid och får personlig hjälp med att komma igång. Tillfället anpassas efter dina behov och önskemål och du har möjlighet att ställa frågor. Du bokar in dig direkt på biblioteken.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »