Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-03-31
Senast uppdaterad: 2020-03-31

Nu kan du beställa take away på bibblan

Biblioteken håller fortfarande öppet som vanligt men för att underlätta för de som inte bör eller vill göra lån på plats introduceras under morgondagen take away-lån. Du beställer dina böcker och hämtar sedan upp dem färdigpaketerade i dörren på biblioteket.

– För oss är det viktigt att i så stor utsträckning som möjligt kunna erbjuda samma service även i dessa coronatider, vi vill dock inte uppmuntra till besök på biblioteket. Därför startar vi från och med imorgon, onsdag, en ny tjänst, take away – avhämtning på biblioteket, där du ringer eller mailar oss och talar om vad du vill låna och hämtar upp utanför biblioteket, säger bibliotekarie Carina Magnusson.


Hur bokar jag take away?
Du kan antingen ringa eller maila till biblioteket för att göra din beställning. Din beställning lånas ut på dig, packas och hämtas enligt överenskommen tid, under ordinarie öppettid. Vet du inte exakt när du kan komma går det bra att ringa när du står utanför biblioteket. Mer information om hur du går tillväga hittar du på lillaedet.se/biblioteket


Utökad service
Biblioteket har tillfälligt utökat sin service på flera olika sätt och justerat sina lånevillkor, allt för att underlätta för dig som låntagare. Bland annat kan fler nyttja servicen Boken kommer, lånetiden har blivit generösare och antalet omlån har blivit fler. Alla tjänster är helt gratis!


Biblioteket stänger på onsdagskvällar under april

För att kunna erbjuda de utökade servicetjänsterna behöver personalen på biblioteket omfördelas. Därför kommer biblioteket i Lilla Edet att ha stängt på onsdagskvällarna under april, måndagskvällarna kommer att vara öppna precis som vanligt fram till klockan 19.

Läs mer om bibliotekets olika tjänster lillaedet.se/biblioteket

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »