Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-12-14
Senast uppdaterad: 2020-12-14

Nu har årets utmärkelser Kulturpriset och Årets Förebild delats ut!

Marie Jonasson Schmidt, årets Kulturpristagare

Redan innan sommaren beslutade Kultur- och fritidsnämnden vilka personer som skulle föräras med utmärkelserna Kulturpriset och Årets Förebild. Nu har prisutdelningen ägt rum! Grattis till Marie Jonasson Schmidt som fått Lilla Edets kommuns Kulturpris och Monica Skoglund som fått utmärkelsen Årets Förebild!

Pristagarna uppmärksammandes med blommor, diplom och ett individuellt anpassat konstverk av Hillevi Petersson från Tunge.

Kulturpriset

Marie Jonasson Schmidt arbetar som museipedagog på Lödöse museum. Hon arbetar bland annat med att göra museet tillgängligt för personer med olika typer av neuropsykiatriska eller intellektuella funktionsnedsättningar.


— Jag är enormt hedrad och glad för priset. Roligt att Lilla Edets kommun på detta sätt uppmärksammar det arbete jag gjort och det jag står för – att fler ska få rättigheter till kultur och historia. Det betyder verkligen något på djupet för mig, säger Marie Jonasson Schmidt.

Årets Förebild

Monica Skoglund, Årets Förebild

Monica Skoglund är volontär och anordnar sedan många år tillbaka diverse aktiviteter för äldre, ofta knutna till kommunens träffpunkter. Kafferepet, musikcafé, fester och baktävlingar är några exempel.


— Jag har god hjälp av ett härligt gäng andra volontärer som alltid ställer upp på mina hyss, säger Monica Skoglund och skrattar. Vi är ett härligt gäng och vi har roligt tillsammans. Det är underbart när man ser hur de äldre lyser upp när det händer något skojigt, det ger så mycket energi tillbaka!

Läs mer i nyheten ”Mottagare av kulturutmärkelser 2020 utsedda”, publicerad 2020-06-01. Länk till annan webbplats.

Sista utmärkelserna i Kultur- och fritidsnämndens regi

Detta var sista gången utmärkelserna delades ut i regi av Kultur- och fritidsnämnden. Den 1 januari går kommunen över i en ny politisk organisation, och förhoppningsvis kommer utmärkelserna i framtiden delas ut av en ny nämnd. 

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »