Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-04-27
Senast uppdaterad: 2016-04-27

Musik och litteratur under kulturveckan

Under kulturveckan dyker musikskolan upp på oväntade platser. På måndagen spelade de i Ryrsjöskolan.

I ett klassrum hade de äldre eleverna efter lunchen samlats för att lyssna på en somrig repertoar av låtar med bland annat "En kväll i juni" av Lasse Berghagen och "Oh boy" av Peps Persson. Det var mycket uppskattat av eleverna och några elever gjorde själva ett spontant sånguppträdande, ackompanjerade av musikskolan.

Samtidigt passade Ingmarie Romell, musikledare på musikskolan, på att berätta att det finns möjlighet att komma till musikskolan och prova på att spela olika instrument onsdag den 27 april klockan 17-18.30. Funderar du på att börja spela ett instrument, är det ett bra tillfälle att testa!  

Musikskolan uppträdde på Ryrsjöskolan.

Deckarklubben träffades i biblioteket


Under tisdagen träffades Deckarklubben i Lilla Edets nyinvigda bibliotek. Deckarklubben består av personer med en gemensam passion för att läsa deckare. Gruppen träffas en tisdag i månaden och diskuterar tillsammans deckare de läst. Då utbyter de också lästips. Gruppen består i dagsläget av nio personer, men det är sällan alla samlas samtidigt. De som har möjlighet kommer på mötena och kan man inte en månad, så kan man kanske nästa. Gunilla Thorsell som är med i deckarklubben berättar:

— Vi brukar ha teman på våra träffar. Den här träffen, under kulturveckan, så är vårt tema västkusten. Då diskuterar vi deckare som utspelar sig på västkusten och ofta har ju författaren då naturligtvis anknytning dit. Det är spännande när man känner igen sig i miljöerna!

Gunilla Thorsell berättar vidare att det är bra med teman på så sätt att alla läser olika böcker. Dels blir lästipsen de kan utväxla fler och dels gynnar de biblioteket med många olika lån och slipper köa för samma boklån.

Harry Berglund som också är med i deckarklubben berättar:

— Det är trevligt med deckare, det är spännande läsning som fångar. Samtidigt är det ofta mycket samhällsinformation och samhällskritik i böckerna och det är också intressant.

Välkommen att gå med i deckarklubben du också! Du hittar mötestiderna i evenemangskalendern på lillaedet.se

Se hela programmet för kulturveckan

Deckarklubben träffas en gång i månaden.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »