Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-11-29
Senast uppdaterad: 2017-11-29

Många besökte julmarknaden i centrala Lilla Edet

Olle Hagman besökte tillsammans med sin mamma julmarknaden och passade på att lämna sin önskelista till tomten.

Det var många som passade på att besöka julmarknaden i Folkets Hus i söndags. Ett 40-tal utställare fanns på plats både inomhus och utomhus.

Handelsutvecklare Ylva Laudon på Företagscentrum som arrangerar marknaden berättar:— Vi hade en fin blandning på utställare inom många olika kategorier. Allt från lokalproducerad mat, hembakat och choklad till många fina hantverk, jullotterier och mycket annat. Det blev en välbesökt och lyckad eftermiddag!

Tomten självklart på besök

Utanför var Räddningstjänsten på plats med brandbilen och både små och stora passade på att provsitta den. Besökarna kunde också ta en tur med häst och vagn runt Lilla Edets torg och tillbaka, vilket var ett uppskattat inslag bland de yngre besökarna. Självklart var också tomten på besök och delade ut godis och tog emot barnens önskelistor.Från kommunen var Praktikteamet på plats och sålde egentillverkade kransar och julgrupper som var mycket populära och snabbt tog slut. Andra uppskattade inslag var Ljudaborg kulturförening som presenterade sin kommande föreställning ”En julsaga” av Charles Dickens som har premiär 1 december i Fuxernaskolans aula.Under tiden julmarknaden varade hade samtidigt många butiker på Storgatan, längs Göteborgsvägen och på torget öppet med fina erbjudanden.

Prisutdelning av kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris

I samband med julmarknaden delades också kommunens kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris ut. Utmärkelserna, som uppmärksammar stipendiaten och deras insatser inom sina områden, delades ut av kultur- och fritidsnämndens ordförande Kjell Johansson.Här kan du läsa mer om utmärkelserna och vinnarna.

Tomten fick många fina önskelistor. Det var stor variation i vad barnen önskade sig; spel, slajm, kattunge, kassaskåp med lås och en svart grävmaskin.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »