Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-02-04
Senast uppdaterad: 2020-02-05

Lördagsstängt på biblioteket i Lilla Edet från 1 mars – men vårens familjelördagar finns kvar!

På grund av kommunens ekonomiska situation har kultur- och fritidsnämnden beslutat att biblioteket i Lilla Edet ska ha lördagsstängt från och med 1 mars. Biblioteket i Lödöse har som tidigare öppet obemannat lördagar och söndagar.

– Det känns såklart tråkigt att vi måste stänga på lördagarna i Lilla Edet men vi är ändå positiva. Vi kommer att lägga extra krut på våra fyra kommande familjelördagar under våren då biblioteket kommer vara öppet som tidigare, säger bibliotekschef Tina Hurtig.


Under lördagar och söndagar håller biblioteket i Lödöse öppet obemannat som tidigare klockan 11-16, då kan du läsa tidningar och låna/lämna böcker i självservice. De bemannade öppettiderna justeras från klockan 9 till 11 för att följa Lödöse museum.


Fira vårens lördagar på Lilla Edets bibliotek!

Det bjuds på pyssel, lekar, sagostund, fika, barnteater och mycket mer - allt utifrån lördagens tema.

Lördag 29 februari - Findus och andra katter

Skräpskapardag med Noomi från Farmors garage: Kom och skapa din egen kattkompis av återvinningsmaterial. Massor av material finns på plats men du får gärna ta med dig eget återvinningsmaterial hemifrån; udda strumpor, knappar, band och annat överblivet, såklart rent och tvättat. Från 4 år tillsammans med vuxen.

Lördag 28 mars - Barnbokskalas
Torsdag 2 april är det internationella barnboksdagen och vi firar detta med kalas lördagen 28 mars. Vi bjuder på fika och alla barn som är med på får en gratis bok. Det blir fiskdamm och sagostund för små barn och möjlighet att göra egna boktips, spela bok-memory och gå skattjakt för de lite större barnen.

Lördag 25 april – Mumintrollen fyller 75 år
1945 kom den första Muminboken. Det firar vi med en Mumin- och Tove Jansson-utställning och vi gör muminpyssel. Du kan också se barnteatern Hemulen, som älskade tystnad spelas av Masthuggsteatern. Föreställningen ges kl. 12 och passar barn cirka 4-8 år. Begränsat antal platser, boka dina biljetter från den 1 april på lillaedet.se/hemulen
Produced by special arrangement with Agency North Ltd and Moomin Characters Ltd


Lördag 23 maj – Vi odlar!
Kom och plantera ett frö, måla en blomkruka och gör fina odlingspinnar. Böcker om växter, att odla och leta efter småkryp finns för att ge inspiration till mer odlande och besök i naturen.

 

Ta också del av hela bibliotekets vårprogram som är välfyllt hela vägen fram till sommaren på lillaedet.se/bibliotek.

 

Välkommen till biblioteket!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »