Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-06-22
Senast uppdaterad: 2019-06-19

Ledöse motorklubb, kommunens yngsta förening

I april bildades kommunens yngsta förening, Ledöse motorklubb. En förening för ungdomar med ett stort intresse för motorfordon.

Utanför fritidsgården Kosmos står ungdomarnas A-traktorer fint uppradade på parkeringen och det syns att intresset för att skapa sin egen unika stil på sitt fordon är stort.

Bilintresserade Charlie Lejdbrandt är ledamot i föreningen har stor erfarenhet av att rusta upp och jobba med bilar. När frågan om att vara med och stötta en blivande motorklubb var han inte sen att tacka ja. För att föreningen skulle få startas var de tvungna att ha med två personer som var över 18 år. Charlie Lejdbrandt och en av styrelsemedlemmarnas förälder ställde upp som ledamöter för att göra verklighet av ungdomarnas dröm.


– Det är viktigt att ta tillvara på ungdomars engagemang och lust! säger Charlie Lejdbrandt.

Från både Lilla Edet och Lödöse

Det är mycket att tänka på när man driver en förening och för att få en bra grund har ungdomarna gått utbildningen Styrelsens roll och ansvar genom SISU. Där har de fått grundläggande kunskap om allt arbete som behöver göras.

På frågan om hur de kom fram till föreningens namn svarar Anton Olofsson, sekreterare i föreningen, snabbt med ett skratt:

– Vi är från Ledöse!

Namnet Ledöse är en kombination av Lilla Edet och Lödöse, vilket de tyckte passade bra när de är från de två olika platserna.

Workshops

20 maj hade föreningen sin allra första workshop, med fokus på knappstoppning. Charlie var på plats och berättade vilket sorts tyg och vilken teknik som kan användas för att få ett snyggt slutresultat. Ungdomarna lyssnade uppmärksamt innan det var dags att prova själva.

Stämningen var på topp och den viktigaste biten i föreningen är gemenskap, det är hela gruppen enig om.

Julia Chmielewska, Arvid Petersson, Anton Olofsson, Buster Sandström och Isak Walter

Hoppas på större lokaler

Fritidsgården Kosmos i Lilla Edet har öppnat upp sina lokaler för föreningen och i framtiden hoppas gruppen kunna vara i en större lokal.

– Det vore bra för då kan vi arbeta med större projekt, säger Arvid, ordförande i föreningen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »