Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-09-30
Senast uppdaterad: 2020-09-30

Kvällskurs i Lilla Edet kombinerar gatukonst med mänskliga rättigheter

Är du intresserad av att vara med och skapa gatukonst och av frågor som gäller mänskliga rättigheter? Nu finns en kostnadsfri kvällskurs i Lilla Edet som kombinerar detta!

I november erbjuder Lilla Edets kommun tillsammans med ABF en kvällskurs som kombinerar kunskaper i mänskliga rättigheter med praktiskt måleri. Utbildningen består av 14 kursträffar under vintern och våren och avslutas med uppförandet av en väggmålning i gångtunneln mellan busstorget och Fuxernaskolan i centrala Lilla Edet under maj månad. Utbildningsprojektet är ett initiativ taget av Lilla Edets Regnbågsgrupp. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kursen är för deltagare från 13 år och uppåt, alltså även vuxna. Kursen är kostnadsfri.


— Det känns verkligen roligt och viktigt att kunna erbjuda en kvällskurs för kommunens invånare som både handlar om mänskliga rättigheter och som bidrar med ännu en offentlig utsmyckning i samhället, säger Anna Svensson, kommunens kultursamordnare och kulturstrateg. Den här gångtunneln är ofta utsatt för klotter, ibland riktigt grova budskap, och det är extra tråkigt då den ligger nära en skola och många barn och ungdomar passerar genom den dagligen. Jag har fått flera önskemål från medborgare i kommunen om en målning just i den här tunneln och vi hoppas att invånarna ska känna trivsel och glädje när de passerar förbi.


Kombination av teori och praktisk träning

Kursen innehåller delmoment som till exempel studier av befintlig nationell och internationell gatukonst på temat mänskliga rättigheter, dialog och övningar kring ämnet mänskliga rättigheter samt praktisk träning i skissarbete och måleri samt hur man uttrycker sig genom bild.

 

Zion Ivarsson, konstnär och pedagog och boende i Lilla Edets kommun, är kursledare och håller i trådarna för såväl hela utbildningen som själva väggmålningen.

 

— För mig är skapande och kreativitet ett grundläggande mänskligt behov som vi alla behöver för att utvecklas. Att få lära sig utveckla den sidan, samt uttrycka sig i bilder som förmedlar budskap om mänskliga rättigheter är ett vinnande koncept. Det är fint att det också ska göras i vårt offentliga rum, i staden vi lever och verkar i, ett jättekul och viktigt projekt.


Antalet kursplatser är begränsat. Anmäl ditt intresse senast 3 november.

Läs mer om kursen och hitta anmälningslänk.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »