Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-22
Senast uppdaterad: 2018-10-22

Kulturtisdag - möt konstnären Monica Funck

Ett av Monica Funks konstverk.

Under hösten 2018 bjuder Lilla Edets kommun och Folkets Hus på sex tisdagskvällar med ett roligt och varierat kulturprogram för olika målgrupper. Tisdag 23 oktober är det premiär. Då har du möjlighet att möta konstnären Monica Funcke från Hjärtum. 

Vi vill erbjuda våra kommuninvånare en härlig blandning av kulturarrangemang där vi främst satsar på att visa upp våra lokala stjärnor och kulturaktörer och sedan spetsar till blandningen med några enstaka gästspel utifrån, säger kultursamordnare Anna Svensson.

Kulturtisdag är ett samarbete mellan de parter som driver Kulturhuset Eden, det vill säga Lilla Edets kommun (kultur och fritid, Kulturskolan och biblioteket) och Folkets Hus. De fyra olika parterna turas om att hålla i Kulturtisdag. Det är även möjligt för föreningslivet att hålla i arrangemang under Kulturtisdags flagg. 

– Genom att ha arrangemangen på samma veckodag, tid och plats vill vi underlätta för kommuninvånarna att komma ihåg och komma till Kulturtisdag. Vår förhoppning är att göra dem nyfikna på vad som ska hända nästa tisdag… och nästa…, säger Anna Svensson.

Möt konstnären Monica Funck

Monica Funck bor och verkar i Hjärtum sedan tio år tillbaka. Tisdag 23 oktober kl. 19 gästar hon Folkets Hus i Lilla Edet inom ramen för Kulturtisdag.

Monica Funk har många utställningar bakom sig och flera konstprojekt i skolan, bland annat Skapande skola i Lilla Edet, Hjärtumfestivalen och Fritidsgården i Hjärtum.

Konsten handlar för Monica om lusten och leken, ett sätt att leva och att komma närmare livet självt. Att inte veta vad som kommer att ske och vad som blir slutresultatet, att bli överraskad, att bli berörd och beröra andra, att genom sitt arbete skapa balans i tillvaron. Frågorna Monica Funck utgår ifrån är "vart är du på väg?" eller "vart ska du gå?".

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »