Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-11-23
Senast uppdaterad: 2018-11-23

Kulturtisdag – Författaren Eva Sanner föreläser om hur naturen får oss att må bra

När årets sista Kulturtisdag går av stapeln 27 november gästas Folkets Hus av författaren och terapeuten Eva Sanner. Hon håller en föreläsning om sin senaste bok som handlar om vår relation till naturen och hur viktig den är för vårt välbefinnande.

Eva Sanners bok Naturens hemlighet – återfinn din plats i det stora sammanhanget är skriven utifrån en ny riktning inom psykologin som kallas ekopsykologi. Den handlar om vår relation till naturen och vad vi kan lära av naturens lösningar när problem och utmaningar uppstår.

 

Att vistas ute i naturen och ta hand om den är bra för vår hälsa och skapar en upplevelse och känsla av att vara en del av någonting större. När vi knyter an till naturen kan vi även hitta oss själva på ett nytt och annorlunda sätt. Att hitta vår plats i den väv som omger oss har stor betydelse för vårt välmående, sömn, immunförsvar, koncentration med mera.

Journalistik, terapi och bokskrivande

Eva Sanner har arbetat med journalistik sedan 1981, bland annat på tidningen Köpmannen, samt som redaktionschef för tidningen Hälsa under många år. Hon har gett ut flera populära böcker, framförallt inom ämnet kärlek och intimitet. Bland annat Passionskoden, Kåt, glad och tacksam och Kärlek – en handbok. Hon är sedan 1998 utbildad psykosyntesterapeut och kombinerar journalistik, terapi och bokskrivande.


Är du nyfiken på att veta mer om Eva Sanner kan du läsa mer om henne här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Missa inte hennes föreläsning tisdag 27 november kl. 19 i Folket Hus, Lilla Edet.

Kulturtisdag

Kulturtisdag är ett samarbete mellan de parter som driver Kulturhuset Eden, det vill säga Lilla Edets kommun (kultur och fritid, Kulturskolan och biblioteket) och Folkets Hus. De fyra olika parterna turas om att hålla i Kulturtisdag. Det är även möjligt för föreningslivet att hålla i arrangemang under Kulturtisdags flagg.

Läs mer om kulturtisdag på lilladedet.se/kulturtisdaglänk till annan webbplats

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »