Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-10-14
Senast uppdaterad: 2019-10-16

Kulturtisdag: Babs & The Babes

Nu har du chansen att uppleva en konsert med Babs & The Babes, bandet som består av kända och lokala musiker. Två av bandmedlemmarna, Lasse och Barbro har båda starka kopplingar till Lilla Edet, Lasse som en av ägarna av Thorskogsslott och Barbro som rektor på Tingbergsskolan.

Det utlovas medryckande och stämningsfulla covers under morgondagens Kulturtisdag, bland annat låtar av artister som Ami Winehouse, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Barbi Benton, Melody Gardot och Bo kaspers och många fler.


Bandmedlemmarnas historia

Bandet består av Barbro Petersen Nilsson, Lasse Nilsson, Ulf ”vinyl” Stenberg och Mats Mårdsjö.

Både Barbro och Lasse har musikerbakgrund, Lasse i Göteborgsgrupperna 7:e Avenyn och Public, Barbro i bandet Dolce Vita. Det blev skivor, turnéer, radio och TV framträdanden, dock då aldrig tillsammans. Lasse och Barbro blev ett par 2010.

Ulf Vinyl Stenberg har en gedigen bakgrund som pianist. Han har också spelat med en rad kända artister såsom Ted Gärdestad, Carola, Sanne Salomonsen, Ian Hunter, Dan Reed, Mats Ronander, Stefan Andersson och Plura. Just nu turnerar Ulf med Nationalteatern.

Mats Mårdsjö är en erkänt duktig och begåvad jazzmusiker som hanterar både gitarr och saxofon.


Välbesökta uppträdanden

Bandet genomförde ett antal välbesökta Live music quiz under somrarna 2010 – 2013 på Mollösund hotell & Wärdshus. Det blev sedan en föreställning med bland andra Viveca Lärn och radioprofilen Stefan Livh på Marstrands havshotell 2014.

Därefter tog gruppen en paus för att återigen sommaren 2018 genomföra några live music quiz kvällar på Port Sud i Skärhamn och nu i höstas två fullbokade kvällar på Porter Pelle i Göteborg.


Videoinspelning

Under hösten och våren spelade gruppen in en video. Se videon nedan för att se en när gruppen framför låten Back to Black.

Säkra din plats

Det är begränsat antal platser under kvällen, säkra din plats genom att anmäla.
Anmäl dig här.

 

Höstens program för Kulturtisdag

Se hela höstens program på samlingssidan för Kulturtisdag på lillaedet.se/kulturtisdag


Varm välkommen till Folkets Hus i Lilla Edet klockan 19.00!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »