Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-03-14
Senast uppdaterad: 2019-03-14

Kulturtisdag: Återger spännande kvinnor deras rättmätiga plats i historieskrivningen

Foto: Anna-Lena Ahlström

Kulturtisdag bjuder in till en intressant kväll där kvinnors rättigheter och dess historiska betydelse får stort utrymme. Kvällens gäst är författaren och journalisten Anna Laestadius Larsson som bland annat skrivit den populära och kritikerrosade trilogin Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan.

Anna Laestadius Larsson brinner för kvinnors rättigheter och villkoren för kvinnors liv – såväl i historien som i samtiden. Som journalist har Anna alltid haft ett feminint perspektiv på sitt arbete, så när hon sa upp sig 2010 och blev författare på heltid, var det självklart att kvinnornas historia skulle lyftas fram.


Hennes trilogi med böckerna Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan handlar om historiska kvinnor och är alla skrivna ur kvinnornas perspektiv, om livet vid det svenska hovet och i Stockholm under åren 1774 - 1818.

Under författarbesöket berättar hon om sitt författarskap, sina böcker och lyfter fram kvinnors livsvillkor och betydelse genom historien, återger spännande kvinnor deras rättmätiga plats i historieskrivningen och visar hur historia kan vara något som är angeläget för alla, både tjejer och killar, kvinnor och män.

Anna Laestadius Larsson gästar Kulturtisdag tisdag 19 mars.

Kulturtisdag

Kulturtisdag är ett samarbete mellan de parter som driver Kulturhuset Eden, det vill säga Lilla Edets kommun (kultur och fritid, Kulturskolan och biblioteket) och Folkets Hus. De fyra olika parterna turas om att hålla i Kulturtisdag. Det är även möjligt för föreningslivet att hålla i arrangemang under Kulturtisdags flagg.

Läs mer om kulturtisdag på » lillaedet.se/kulturtisdag

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »