Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-04-08
Senast uppdaterad: 2019-04-10

Kulturskolan bjöd på musikföreställning

Vackra toner ljöd i Folkets Hus i onsdags när tredjeklassare bjöd på den sista av fyra uppsatta musikföreställningar. Publiken bestod av elever i förskolan och grundskolans årskurs 1–3, som engagerat sjöng med i allsången som i år hade temat Astrid Lindgren.

Det är femte året i rad som en musikföreställning anordnas av Kulturskolan i samarbete med grundskolan samt Kultur och fritid, för alla elever i kommunens grundskolor. Fuxernaskolans tredjeklassare har alla fått vara med på scen med elever och lärare från Kulturskolan och teaterelever från Lödöse – tillsammans har de skapat årets musikföreställning!

För att alla elever ska få plats i salongen har skolorna delats upp i tre föreställningar under två dagar, föreställningen har även getts för allmänheten under Kulturtisdags flagg.

Välfyllda bussar

Fulla busslaster har kört barnen från skolorna till Folkets Hus i Lilla Edet. Ingmarie Romell, kulturskolechef, berättar att det har varit en hel del pusslande för att få logistiken att gå ihop.

– För många elever är det också första gången de får åka på en skolutflykt med buss, bara det är en spännande upplevelse, säger Ingmarie.

Kunskaper sattes på prov

På scenen var det många olika instrument representerade, allt från saxofon till elbas. Kjetil Granli som vanligtvis är trumslagare i Streaplers var med och spelade trummor – en uppskattad deltagare.

Innan musiken drog igång sattes barnens kunskaper på prov när orkestern visade upp och spelade en kort melodi på sina instrument som sedan barnen fick gissa namnet på. Blockflöjt och fiol var ingen svår match men nyckelharpan var inte lika självklar.

Populära sånger

Temat för årets föreställning - Astrid Lindgren var populärt, det märktes inte minst på publiken som gladeligen sjöng med. Sångerna har skickats ut till skolorna innan så eleverna har kunnat öva in sångerna för att vara med i allsången, på engagemanget från publiken verkar det som det har övats en hel del.

Adrés Aguilar som går i tredje klass på Fuxernaskolan, var en av eleverna som var med och sjöng på scenen, han var spänd innan föreställningen skulle börja:

– Men jag är inte alls nervös, jag kan alla låtarna som vi ska sjunga. Min favorit är Luffarvisan.

Planerna för nästa års föreställning har redan påbörjats och Ingmarie Romell kan avslöja att nästa års tema troligtvis kommer vara Disney.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »