Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-02-06
Senast uppdaterad: 2020-02-06

Kulturonsdag: Sikta mot stjärnorna

Kulturtisdag blir Kulturonsdag, ny dag och tid men med samma spännande och varierande innehåll som tidigare, välkommen till vårens kulturkvällar! Vi inleder säsongen med att sikta mot stjärnorna tillsammans med eldsjälen bakom tillkomsten av Lilla Edets unika rymdobservatorium.

Sven Olof Ohlsson från Lilla Edet är läraren och eldsjälen bakom tillkomsten av Lilla Edets och Fuxernaskolans unika rymdobservatorium, vilket stod färdigt och togs i bruk på hösten 1970. Till hösten är det alltså hela 50 år sedan det byggdes. Under många år hölls visningar av rymdobservatoriet varje vecka för allmänheten under vintertid.

Sikta mot stjärnorna

Under kvällen berättar Sven Olof om tillkomsten och användningen av observatoriet och kvällen avslutas med ett studiebesök i observatoriet. Den som vill har möjlighet att titta på stjärnorna genom teleskopet – om vädret tillåter detta.

 

Observatoriet har rustats upp för att göras funktionsdugligt till en visning under Kulturonsdagen. Det krävs dock betydligt större reparationer och upprustning för att observatoriet ska kunna göras tillgängligt för visningar på en mer regelbunden basis.

Ungdomscoach Christian Millegård vevar upp takluckan i rymdobservatoriet

Vill du vara med under kvällen?

Biljetterna till studiebesöket var väldigt populära och tog snabbt slut men du har fortfarande chansen att boka biljetter till föredraget i Folkets Hus innan visningen.


Läs mer och se hela programmet för Kulturonsdag på lillaedet.se/kulturonsdag

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »