Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-03-06
Senast uppdaterad: 2020-03-16

Kulturonsdag med augustnominerade författaren Karin Smirnoff

Hennes debut Jag for ner till bror gavs ut 2018 och fick ett jublande mottagande. Den blev augustnominerad och uppmärksammad bland annat för sitt säregna språk. Boken utsågs till bästa roman av svenska bokhandelsmedhjälpareföreningen samma år. Nu gästar Karin Smirnoff Kulturonsdag och berättar om sitt författarskap.

Karin Smirnoff är bosatt i Piteå och har tidigare jobbat som bland annat journalist innan hon sadlade om och köpte ett företag i trävarubranschen. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte in till författarutbildningen på Lunds universitet. Arbetsprovet resulterade i hennes augustnominerad debutroman, Jag for ner till Bror.


Egenartad debutroman

Nu arbetar hon som författare och har skrivit två uppföljare till sin debutroman, Vi for upp med mor och den sista delen som utgavs förra året Sen for jag hem. Böckerna är en trilogi om tvillingarna Jana och Bror från Samlånger, en ort i Västerbotten. Såhär löd juryns motivering till augustpriset för hennes första bok:

”Karin Smirnoffs egenartade debutroman berättar kärvt om grymma händelser och sargade människor i en karg glesbygd. Lakoniskt och drastiskt gestaltar hon det förflutnas hemliga bördor. Återkomsten till Smalånger framkallar och försonar barndomens mörker.”

Kom och hör henne berätta om sitt författarskap och ställ frågor.


Boka biljetter

Begränsat antal platser, säkra din plats genom att anmäla dig! Boka din biljett här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Välkommen onsdag 11 mars kl. 18.30 i Folket Hus, Lilla Edet!


Läs mer och se hela programmet för Kulturonsdag på lillaedet.se/kulturonsdag

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »