Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-01-13
Senast uppdaterad: 2021-01-13

Kulturhuset Eden skapas!

Nu hittar du Kulturhuset Eden på Göteborgsvägen 61, mitt i Lilla Edet! Lokalerna som tidigare hyst Folkets Hus togs vid årsskiftet över av kommunen.

Kulturhuset Eden blir en plats för möten och ett kulturnav i vår kommun. Med en repertoar av kulturupplevelser som musik, dans, litteratur, teater, film, barnkultur, föreläsningar, möten och mycket annat mellan himmel och jord blir Kulturhuset Eden en plats för alla! En plats för upplevelser, där vi utvecklas och en levande mötesplats där vi kan vara tillsammans!


Verksamheter som huserar i Kulturhuset Eden är kulturskolan, biblioteket, kommunens kultursamordning och Folkets Hus bio. I entrén blir lobbyn en gemensam mötesplats för verksamheterna. Vi ser fram emot att utveckla det nya kulturhuset i dialog med kommunens invånare och föreningar!


Eftersom vi fortfarande befinner oss i en pandemi, så får invigningen vänta.

— Vi får se läget an och vi hoppas så klart att situationen med pandemin förbättras framåt. När rekommendationerna från myndigheterna ändras så att vi kan träffas igen, vilket jag tror väldigt många längtar efter just nu, så kommer vi så klart öppna upp huset. En invigning av Kulturhuset Eden i någon form är självklar, säger Tina Hurtig, kulturhuschef.

Bakgrund

Från årsskiftet trädde Lilla Edets kommun ur Folkets Hus ekonomiska förening. Bioverksamheten kommer att finnas kvar och drivas i regi av Folkets Hus, men just nu är föreställningarna inställda på grund av pandemin. Kommunchef Malin Krantz:

—Under hösten har det pågått samtal och diskussioner mellan kommunen och Folkets Hus kring Kulturhuset Eden. I december skrevs det ett avtal som innebär att kommunen tog över ansvaret för lokalerna men där Folkets Hus fortsätter driva biografverksamheten. Nu ser vi fram emot ett gott fortsatt samarbete!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »