Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-11-23
Senast uppdaterad: 2021-11-23

Klart med ny kommunchef i Lilla Edets kommun

Elisabeth Linderoth blir ny kommunchef i Lilla Edets kommun.

Nu är det klart att Elisabeth Linderoth blir ny kommunchef i Lilla Edets kommun och att hon tillträder tjänsten den 28 februari. Kommunstyrelsen fattade beslutet vid ett extrainsatt sammanträde måndagen den 22 november. Vi hälsar Elisabeth varmt välkommen till oss!

Elisabeth har många års erfarenhet av att leda kommunal verksamhet och kommer närmast från tjänsten som samhällsbyggnadschef i Munkedals kommun. Tidigare har hon bland annat jobbat i Trollhättans stad, Vänersborgs kommun och varit konsult inom dåvarande Vägverket.


Lilla Edets kommun är välkänd för Elisabeth - hon har bott i kommunen under en tioårsperiod, mellan 2003 och 2013, och äger en stuga vid Öresjö.


– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Lilla Edets kommuns fortsatta utvecklingsresa, tillsammans med politiker och alla medarbetare i kommunen. Att i min nya roll som kommunchef få arbeta med alla samhällsfrågor, i en kommun som ligger mig varmt om hjärtat känns både roligt och oerhört spännande! Mina allra finaste smultronställen finns i Lilla Edets kommun och jag är övertygad om att jag nu kommer att hitta många fler, säger Elisabeth Linderoth.


I samband med att nuvarande kommunchef Malin Krantz meddelade att hon skulle sluta sin anställning i Lilla Edets kommun påbörjades rekryteringen av en ny kommunchef. Rekryteringsprocessen har löpt på bra, där både politiker, medarbetare och arbetstagarorganisationerna varit delaktiga. Söktrycket har varit högt och det är glädjande att så många aktivt söker sig till tjänsten som kommunchef i Lilla Edets kommun.


Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med rekryteringen:


– Elisabeth är en ledare med helhetsperspektiv och ett starkt driv att utveckla kommunen. Hennes kompetensprofil matchar den vi sökt och med utmärkta meriter kring tidigare utvecklingsprojekt ser jag fram emot att fortsätta Lilla Edets kommuns utvecklingsresa tillsammans med henne, säger Julia Färjhage.


Nuvarande kommunchef Malin Krantz slutar vid årsskiftet, till dess Elisabeth är på plats 28 februari går Maria Olegård, administrativ chef in som tillförordnad kommunchef.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »