Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-10-07
Senast uppdaterad: 2013-10-16

Jubileumsfirande på biblioteket

I år är det 20 år sedan biblioteket flyttade till de nuvarande lokalerna på Göteborgsvägen.

Det uppmärksammades lördagen den 5 oktober och runt 180 personer besökte jubileumsfirandet. Biblioteket bjöd alla besökande på tårta vars motiv var hämtat från Jörgen Öhrns vackra tavla "God afton damen" som också pryder bibliotekets lånekort.

Ett populärt inslag bland de besökande var EdetGruppen som visade bilder och film från förr på storskärm. Musikföreningen stod för underhållningen och bjöd på en blandad repertoar. Barnen pysslade ljuslyktor med motiv från böcker och fick prova på att spela ukulele med Ann-Catrine Persson från musikskolan.

Hembygdsföreningen höll i tävlingen Gissa grejen som fick många att fundera och klura. Rätt svar var korvstoppningsmaskin.

Tipspromenadens vinnare utsedda


Vinnare i tipspromenaden för vuxna blev: Roland Kristensson och för barn: Anton Nikodem. Samtliga vinnare är välkomna in till biblioteket för att välja varsin prisbok.
                                    
- Det var glädjande att så många edetbor ville fira 20-års jubiléet tillsammans med oss. Tårtan var omtyckt och många passade också på att låna med sig böcker för att läsa nu när höstmörkret kommer, säger bibliotekarie Tove Hjort.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »