Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-06-16
Senast uppdaterad: 2014-06-16

Johanna ska arbeta med kultur för barn och unga

Nyligen började Johanna Ljung Abrahamsson på en nyskapad tjänst i kommunen. Hon ska arbeta med kultur för barn och ungdomar, både när det gäller offentliga arrangemang och kulturaktiviteter inom skolan.

Det känns inspirerande att få vara med från början och bygga upp en ny verksamhet, säger Johanna Ljung Abrahamsson.

Johanna ska undersöka vad ungdomar vill göra och hur deras situation ser ut, för att se vilka aktiviteter kommunen ska satsa på i framtiden.

– Vi vill visa unga att vi ser dem och att vi vill skapa aktiviteter för dem. Det finns många fritidsaktiviteter i kommunen, med det finns också unga som inte deltar i föreningsverksamheter. Vad kan vi ordna för dem?

I tjänsten ingår att arbeta med barnkultur när det gäller offentliga arrangemang. Tjänsten är även inriktat mot skolan, så att eleverna kan ta del av mer kultur. Till exempel kommer Johanna söka bidrag och samarbeten. Hon kommer även att arbeta med projektet Mötesplats Unga. Inom det projektet har tidigare ett sportlovs-LAN anordnats för 13-18-åringar.

– Det finns planer på liknande arrangemang. Kanske blir det fler LAN, kanske blir det dansaktiviteter, spånar Johanna. Men ingenting är klart än.

Ett annat projekt som Johanna tar över är samarbetet med Regionteater Väst. Det går ut på att alla skolelever under året ska få ta del av minst en kulturföreställning.

– Regionteater Väst skapar hög professionell scenkonst, som vi har på nära håll. Vi har ett bra avtal som inte kostar så mycket och som säkerställer att alla grundskoleelever ska få se en föreställning.

Bakgrund inom kulturområdet på kommuner


Johanna är utbildad kulturvetare och uppvuxen i Värmland. Där började hon arbeta som kultursekreterare inom barn- och ungdomsfrågor, konst och  kulturmiljöfrågor, administrering av bidrag och föreningsutveckling. Sedan flyttlasset gick till västkusten har hon fortsatt att arbeta med kulturverksamheter på flera olika kommuner. Senast har hon ägnat sig åt barnkultur och arrangemang i Uddevalla kommun.

- I den här nya tjänsten ligger allt fokus på barn och unga. Det ska bli roligt att få koncentrera sig på att arbeta med den åldersgruppen fullt ut, tycker Johanna.

Johanna konstaterar att alla är olika och passar för olika saker. Kultur och att få skapa själva kan nå ungas inre och ge dem en härlig upplevelse.

– Det är viktigt för utvecklingen att få ta del av kultur, anser hon. Det kan få dig att växa som människa.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »