Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-11-22
Senast uppdaterad: 2013-11-22

Jämförelse av inkomstuppgift för dig med barnomsorg

Bildningsförvaltningen jämför varje år hushållens deklarerade inkomster från Skatteverket med den inlämnade inkomstuppgiften. Nu jämförs siffrorna för dig som hade barnomsorg under 2011.

Hushåll som har betalat för mycket i avgift får pengar tillbaka och de som har betalat för lite får en faktura. Utbetalningar eller fakturor på totalt mer eller mindre än 400 kronor kommer inte att skickas ut.
 

Varför inkomstjämförelse?


Genom att göra en jämförelse av deklarerad inkomst och inlämnad inkomstuppgift kontrolleras att rätt avgift har betalats.

Vilket inkomstår kommer att kontrolleras?


Nu jämför vi inkomstuppgifter för de hushåll som har haft barnomsorg under 2011. Du har ingen möjlighet att påverka utfallet nu eftersom uppgifterna redan är registrerade.
 

Om du betalt för mycket i barnomsorgsavgift


Om jämförelsen visar att du har uppgett för hög inkomst och därmed betalt för mycket i avgift kommer du att få ett brev med information om utbetalning.
 

Om du betalt för lite i barnomsorgsavgift


Om jämförelsen visar att du uppgett för låg inkomst och därmed betalt för lite i avgift kommer du att få en faktura. Fakturan kommer ha ett förfallodatum tre till fyra månader framåt i tiden.

Frågor?


Om du har frågor om hur vi har räknat ut din barnomsorgsavgift är du välkommen att höra av dig till Medborgarservice telefon 0520-65 95 20.

Meddela inkomst


För att barnomsorgsavgiften ska bli rätt är det viktigt att vi alltid har aktuella inkomstuppgifter. Varje gång din inkomst förändras meddelar du detta via vår e-tjänst. Inkomsten anges brutto (innan skatt) per månad.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »