Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-01-24
Senast uppdaterad: 2014-02-11

Ida Dahlgren vann tävlingen Medborgarförslag

Demokratigruppen har utsett Ida Dahlgren till vinnare i tävlingen Medborgarförslag. Hennes föreslag är en öppen scen för talanger. Nu går hennes förslag vidare till beredning i kultur- och fritidsnämnden. I maj väntas kommunfullmäktige ta beslut om förslaget kan genomföras.

Ida Dahlgren går i nionde klass på Nya Skolan i Lilla Edet. Hennes förslag var ett av de nio inkomna förslagen.
- Alla förslag som kom in var intressanta och bildningsförvaltningen kommer att få ta del av dem. Idas förslag visar på nytänk och engagemang för att skapa gemenskap i hela kommunen oavsett om du vill delta eller vara publik, säger Bert Åkesson, ordförande i demokratigruppen.

Öppen scen ska skapa gemenskap


Ida vill med sitt medborgarförslag skapa gemenskap i kommunen. Öppen scen är en aktivitet där alla kan delta — oavsett ålder. För publiken skapar det underhållning och trevlig stämning. Till öppen scen kan vem som helst anmäla sig — du kan till exempel trolla, dra en rolig historia, sjunga eller dansa. Eller som Ida avslutar sitt förslag "... jag vet att all dold talang finns därute någonstans, så varför inte ta fram den?".

Om tävlingen


Tävlingens syfte var att låta ungdomarna bli en del av den demokratiska processen. Genom att delta i tävlingen gavs ungdomarna möjlighet att lämna förslag på förbättringar i sin närmiljö samtidigt som kommunen får veta vad som engagerar ungdomarna. Medborgarförslagstävlingen riktade sig till ungdomar i åk 7-9 på Tingbergsskolan, Fuxernaskolan och Nya Skolan.
Som vinnare får Ida, förutom två stycken biobiljetter, följa med våra kommunalråd Ingemar Ottosson (S) och Peder Engdahl (M) under en dag.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »