Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-05-14
Senast uppdaterad: 2019-05-14

Hur vill du att ditt framtida Lilla Edet ska se ut och vara?

Vad vill du ska finnas och vad vill du kunna göra i Lilla Edets kommun? Nu kan du som är 13-18 år påverka kommunens utveckling och framtid genom att bidra med just dina tankar, önskningar och idéer! Anmäl dig senast tisdag 28 maj.

Vid två tillfällen är du som är 13-18 år och bosatta i Lilla Edets kommun välkommen att bidra med dina viktiga tankar, förslag och idéer till den nya vision som Lilla Edets kommun ska ta fram under 2019.


När: Fredag 31 maj kl. 12.00-14.00
Tisdag 4 juni kl. 17.30-19.30


Var: Lokalen Östra Roten i kommunhuset, Järnvägsgatan 12, Lilla Edet. Vi möter upp dig i kommunhusets entré och ser till att du hamnar rätt.


Vad: Du får träffa personer som arbetar med att utveckla Lilla Edets kommun på olika sätt och får svar på varför vi tycker att det är så viktigt att få veta vad du som ung i kommunen har för idéer och tankar om hur vi tillsammans kan göra Lilla Edets kommun till en ännu bättre plats att bo och leva på.


Sedan ges möjlighet för dig att påbörja att formulera dina förslag. Alla idéer och tankar är välkomna!


Om du vill kan du göra något mer av dina idéer genom att gestalta dem som teckningar, målningar, skulpturer, modeller, fotografier eller film med mera.

Antingen gör du klart allt på plats eller också tar du hem och fortsätter ditt skapande hemma. I så fall lämnar du in dina idéer/din skapelse senast onsdag 12 juni i Medborgarservice i kommunhuset i Lilla Edet.


Alla idéer visas upp i en utställning i biblioteket i Lilla Edet måndag 17 juni - fredag 28 juni.


Genom att bidra med dina tankar och idéer får du en biobiljett. Både 31 maj och 4 juni bjuder vi dig som deltar också på pizza.


Läs mer och anmäl dig senast tisdag 28 maj på lillaedet.se/minframtidskommun Öppnas i nytt fönster.


Hoppas att vi ses!


Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Clara Svensdotter, projektledare och översiktsplanerare, Lilla Edets kommun
Telefon: 0520-65 96 69
E-post: clara.svensdotter@lillaedet.se


Vad är en vision?

En vision är något en vill uppnå. Den handlar om vad vi som kommun vill vara, göra och skapa – nu och i framtiden. Visionen ska ge en tydlig och övergripande beskrivning av Lilla Edets kommun och visa i vilken riktning alla som arbetar med att utveckla kommunen ska jobba.


Lilla Edets kommun formulerade 2006 en vision som gäller till och med 2020. Nu är det därför dags för både kommunens politiker och tjänstepersoner, i dialog med kommunens invånare, att formulera en ny vision som ska gälla fram till 2035.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »