Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-05-29
Senast uppdaterad: 2020-05-29

Hög risk för gräs- och skogsbrand

Just nu råder det inget eldningsförbud i Lilla Edets kommun. Men räddningstjänsten avråder från att elda då brandrisken i skog och mark för närvarande är hög och risken för oönskad spridning är stor. Det är du som eldar eller grillar som är ansvarig för att elden inte sprider sig.

Väderprognosen utlovar varmt väder utan regn i flera dagar, vilket ökar risken för gräs- och skogsbrand. Därför avråder räddningstjänsten från att elda.


Läs mer om rådande läge på Södra Bohusläns Räddningstjänstförbunds (SBRF) webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är SBRF som beslutar om eventuellt eldningsförbud i Lilla Edets kommun.


Här kan du läsa om de regler som gäller för eldning av trädgårdsavfall i Lilla Edets kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Håll koll på brandrisken

Uppdatera dig om brandrisken och eventuellt eldningsförbud genom att vända dig till Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund eller kommunens webbplats. Följ också SMHIs brandriskprognos och ladda gärna ner appen Brandrisk ute.


Appen Brandrisk Ute Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SMHIs brandriskprognoser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »