Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2022-04-06
Senast uppdaterad: 2022-04-06

Handlare och fastighetsägare bjöds in till handelsfrukost under näringslivsveckan

Mazen Alsahaf hälsar välkommen till Café Slussen.

Igår tisdag, under näringslivsveckan, anordnade Företagscentrum en handelsfrukost på nya Café Slussen i gallerian i centrala Lilla Edet. Handlare och fastighetsägare hade bjudits in till en morgon för att nätverka, ta del av information om vad som är på gång och samtidigt äta en god frukost tillsammans!

Under handelsfrukosten fick deltagarna möta den nya kommunchefen Elisabeth Linderoth.


– Jag är så oerhört glad över att få vara med på kommunens fortsatta utvecklingsresa. Jag själv har varit Lilla Edetbo och jag känner verkligen för platsen och mitt hjärta klappar för kommunen. Jag brinner för samhällsutveckling och att nu i min nya roll som kommunchef få möjlighet driva alla samhällsfrågor tillsammans känns fantastiskt! Vi har en stor potiential i kommunen och den ska vi tillsammans ta vara på, säger Elisabeth Linderoth.

Kommunalråd Julia Färjhage berättade om Lilla Edets kommuns vision och vikten av att vi tillsammans jobbar i visionens riktning.

– I juni 2021 tog vi, i stor politisk enighet, beslut om ny en vision för Lilla Edets kommun. I arbetet med att ta fram visionen har det varit ett brett och stort engagemang från kommuninvånare, företagare och föreningsaktiva samt kommunens anställda, fackliga företrädare och förtroendevalda. Vår vision är Göta älvdalens pärla - vi gör det tillsammans, berättar Julia.

Näringslivstrategiska programmet - kommunens väg framåt för ett växande näringsliv och fler arbetstillfällen

Näringslivsutvecklare Kajsa Jernqvist berättade om det nya näringslivsstrategiska programmet och vikten av det lokala förtagandet. Programmet visar Lilla Edets kommuns roll i hela Göteborgsregionens utveckling och kommunens betydelse för utveckling av Sverige som nation.

– Det övergripande målet är 120 000 nya jobb i Göteborgsregionen varav Lilla Edets kommuns del är 1 000 nya arbetstillfällen. Fyra av fem jobb skapas i företag med mindre än 50 anställda och det precis den företagsstruktur som vi har i vår kommun, vi har därför goda förutsättningar att nå vårt mål med gemensamma ansträngningar, säger Kajsa Jernqvist.

Café Slussen - kvitto på att satsningen är rätt

Mazen Alsahaf, ägare till Café Slussen, berättade om hans och familjens aktiva val att flytta från storstaden till en mindre ort, om sin nystartade verksamhet, om framtidsplanerna och vikten av att företagare i kommunen utvecklar varandra.


– Det finns ett stort behov av mötesplatser som är öppna när folk är lediga. Det har jag som förälder saknat i Lilla Edet. Även nyinflyttade till kommunen är vana vid att kunna träffas för en fika på kvällstid med familj och vänner. Vi måste sluta se Lilla Edet som det var för tio år sedan. Mycket har förändrats och jag har fått ett kvitto på att vår satsning med Café Slussen är helt rätt och jag ser väldigt ljus på framtiden, säger Mazen Alsahaf.


Mazen är måna om att utveckla sin verksamhet utifrån kundernas behov och önskan och där är satsningen på utökade öppettider på kvällarna och söndagar ett svar på det. På lördagar erbjuds numera en lyxig frukostbuffe som även lockar besökare från andra kommuner. De har även börjat med catering och skapat särskild event, närmast våffelbuffé under våffeldagen. I framtidsplanerna finns även tankar om att ansöka om alkoholtillstånd för att kunna servera bubbel och vin.


Följ Café Slussen på Instagram Länk till annan webbplats. för att få veta vad som är på gång!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »