Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-11-10
Senast uppdaterad: 2021-11-22

Gratis bio! Välkommen att se filmen Respect

Som en del i Lilla Edets kommuns uppmärksammande av det nationella initiativet ”En vecka fri från våld” bjuder kommunen in till gratis filmvisning av den nyligen bioaktuella filmen Respect om Aretha Franklins liv. Välkommen måndag 22 november kl. 18 till Kulturhuset Eden i Lilla Edet. Då platserna är begränsade behöver du boka din bioplats senast måndag 22 november kl. 15.

Kulturhuset öppnar upp dörrarna kl. 17 där du bjuds på kaffe och frukt. I foajén blir det också musik framförd av elever från Lilla Edets Kulturskola fram till att filmen drar igång strax efter kl. 18.

Om filmen Respect

Historien om Aretha Franklin, en av musikens största ikoner, och hennes strävan att finna både sin röst och frihet.
Skådespelare: Jennifer Hudson, Forrest Whitaker, Marlon Wayan och Mary J. Blige.
Åldersgräns: 11 år.

Boka dina gratisplatser till bion

Senast måndag 22 november kl. 15 behöver du boka din gratisplats till filmvisningen. Det kan du göra på två olika sätt:

- Genom att fylla i bokningsformuläret (klicka på länken) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
- Genom att ringa till Medborgarservice 0520-65 95 20


Du behöver inte hämta upp någon biljett utan när du kommer till bion i Kulturhuset Eden checkar vi av dig i bokningslistan.

Se trailern ovan.

Om ”En vecka fri från våld”

Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Under vecka 47, 22-26 november, deltar därför Lilla Edets kommun, tillsammans med Trollhättans Stad och Vänersborgs kommun, i det nationella initiativet ”En vecka fri från våld”, som belyser det förebyggande arbetet mot våld i nära relationer.


Förutom gratis bio hålls under kampanjveckan bland annat en ljusmanifestation och en livesänd lunchföreläsning om barns rätt till integritet och ett liv fritt från våld. Du får också möjlighet att prata med personer från polisen och kommunen som på olika sätt arbetar förebyggande mot våld i nära relationer.


Nationellt leds initiativet ”En vecka fri från våld” av riksorganisationerna Unizon och MÄN med stöd av Jämställdhetsmyndigheten, Länsstyrelserna och Sveriges kommuner och regioner (SKR). Syftet med initiativet är att uppmärksamma det omfattande samhällsproblem som våld i nära relationer utgör och hur vi tillsammans kan sprida kunskap om att våld går att förebygga.

 

Läs mer på lillaedet.se/frifrånvåld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »