Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-06-11
Senast uppdaterad: 2019-09-09

Glädjefylld och solig Miljö- och familjedag!

Det var en varm och solig dag när Miljö- och familjedagen gick av stapeln i Ströms slottspark. Aktiviteterna var många för såväl stora som små. Tack till alla som var med och bidrog till en härlig dag!

För nionde året i rad firades nationaldagen i Ströms slottspark under Miljö- och familjedagen. Nationaldagen infaller dagen efter världsmiljödagen, därför har kommunen valt att kombinera nationaldagsfirande med fokus på miljön.

Stort utbud av aktiviteter

Dagen blev välbesökt och det fanns många roliga aktiviteter för alla åldrar. Bland annat kunde besökarna se vad Kapten Kryp hade i sin skattkista, prova på judo, bygga en fågelholk, klappa kaniner, åka häst och vagn, se olika hundsporter och gå på tipspromenad. I parken fanns även många utställare som gav hållbara tips och sålde sina miljömedvetna varor.

Dessutom kunde du lyssna till omställningsföreningen, Kulturskolan, Peter Pop och slussdraget som uppträdde.

Det fanns även många spännande maträtter att prova på bland annat ekologiska crepes, kostenhetens Jalfrezi gryta och gofika att köpa på flera håll.

Tove Blickberg får en ansiktsmålning av Lilla Edets Regnbågsgrupp

Populär utsmyckning

Kön ringlade sig lång hela dagen av barn som ville få en fin ansiktsmålning av Elena Gramatikofski i Lilla Edets regnbågsgrupp. Tove Blickberg fick en fjärilsmålning på kinden. På frågan om varför hon valde just en fjäril får jag inget svar, endast en lätt nickning och en glimt i ögat. Hon vågade inte riskera att röra sig för att förstöra sin målning.

Jeanette Blickberg med dottern Viola och Josefine Karlsson med sonen Tage

Toves mamma, Jeanette Blickberg besökte Miljö- och familjedagen tillsammans med kompisen Josefine Karlsson och deras barn. Föreställning, ansiktsmålning, musik och tillsammans sjunga nationalsången var några av dagens programpunkter som lockade dem att besöka parken.

– Vi passar på när det finns många bra saker för barnen att göra.

Maria Åhlin var med som utställare för första gången

Tidigare besökare, nu utställare

Maria Åhlin bor i Västerlanda och jobbar med hemförsäljning av ekologiska barn- och vuxenkläder från Me and I. I år var första året hon var med som utställare, hon har tidigare varit besökare och kände att i år ville hon stå på andra sidan bordet.

– Det känns väldigt bra att vara med här, jag hade tidigare en positiv bild av att vara med som försäljare men den har överträffats, jag är jättenöjd!

Julia Färjhage delade ut årets Miljöpris

Vinnarna av årets miljöpris

Västerlanda och Hjärtums förskolor tilldelades årets miljöpris för deras aktiva arbete med att väcka positiv upptäckarglädje kring hållbarbarhetsfrågor hos förskolebarnen.


Varje år delar Lilla Edets kommun ut ett miljöpris för att uppmärksamma en enskild person, ett företag, en verksamhet eller organisation som har gjort en värdefull insats för miljön.

Mer om miljöpriset och Västerlanda och Hjärtums satsning kan du läsa här.

Vinnare i tipspromenaden

Första pris - barnfrågor: Saga Olausson, 5 år

Andra pris – barnfrågor: Nathalie Fridström, 7 år

Första pris - vuxenfrågor: Yasmin Sjöholm

Andra pris - vuxenfrågor: Leon

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »