Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-11-27
Senast uppdaterad: 2017-11-27

Glada vinnare prisades under julmarknaden

Anders Karlemo, Hans Jacobsen, Lennart Ollstig, Cedra Ammara, Narin Ammara och Felicia Wangerås tog emot sina pris.

Under julmarknaden i Lilla Edet igår delades priserna ut till vinnarna av årets kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris.

Varje år delar kommunen ut ett kulturstipendium, ett kulturpris och ett ungdomspris för att uppmärksamma stipendiaternas och pristagarnas insatser inom sina områden. I år delades stipendiet och priserna ut i samband med julmarknaden i Folkets Hus den 26 november.

Brinner för sin sport

Ungdomspriset tilldelades i år Felicia Wangerås, för hennes insatser inom ridsporten och för att hon tillsammans med sin häst tagit sig till England i somras och ridit VM och EM i Mounted Games.– När jag fick veta att jag fått priset blev jag jätteglad. För mig innebär detta framför allt en möjlighet att uppmärksamma fler människor på att Mounted Games finns, den fantastiska sport som jag utövar.Mounted Games beskriver Felicia Wangerås som en stafettlek till häst.– Sporten är ovanlig i Sverige och förtjänar mer uppmärksamhet. Den är väldigt rolig, fartfylld och passar alla, jag vill att alla ska få chansen att prova. Priset har gett mig motivation att träna ännu mer och till att fortsätta se till att fler får upp ögonen och vågar testa på Mounted Games, säger Felicia.

Sätter Lilla Edet på kartan

Ytterligare tre unga tjejer prisades i år. Kulturstipendiet tilldelades Youtube-systrarna Narin Ammara, Cedra Ammara och Sherin Ammara. Narin och Cedra var på plats för att ta emot stipendiet.Enligt kultur- och fritidsnämndens motivering får systrarna stipendiet för att de med engagemang och vilja förflyttat kulturen från scener och böcker till allas plats vid datorn. Tjejerna har 1,5 miljoner följare över hela världen och bidrar till att sätta Lilla Edet på kartan och belysa för- och nackdelar med livet i Lilla Edet.

Värnar om vårt kulturarv

Tanken med kulturpriset är att uppmärksamma personer, med anknytning till kommunen, som har varit Lilla Edets kommun till glädje inom det kulturella området. Årets pristagare är Hans Jacobsen, Anders Karlemo och Lennart Ollstig som, enligt motiveringen, med ett genuint engagemang för att bevara vårt kulturarv helt ideellt har byggt en Skvaltkvarn i Västerlanda. Flera gånger om året anordnar de också Kvarndags, där allmänheten är välkommen för att se hur en skvaltkvarn fungerar.

– Vi blev väldigt glada när vi fick veta att vi fått priset. Det känns roligt att få uppskattning för det vi gjort, säger Hans Jacobsen.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »