Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-05-09
Senast uppdaterad: 2018-05-08

Fuxernaskolan plockade skräp under Vi Håller Rent

Just nu pågår den stora skräpjakten under den nationella kampanjen Vi Håller Rent. På många håll i vårt land ger sig både barn och vuxna ut för att göra en insats för miljön och mot nedskräpning och miljöförstöring.

I Lilla Edets kommun är det flera förskolor och skolor i kommunen som har hakat på och ger sig ut och plockar skräp i närmiljön. Fuxernaskolans lågstadium F-3, var en av dessa.

 

I det strålande vädret under måndagen tyckte eleverna att det var trevligt att vara ute. Alla elever var med och de plockade skräp kring skolan och runt fotbollsplanen. Det blev en hel del innehåll i de gråa plastsäckarna.

— Vi har hittat en massa chipspåsar och snackspåsar överallt, konstaterar en av eleverna. Och vi hittade till och med en dammsugare som vi tog hand om…

Brukar delta varje år

Lågstadiet på Fuxernaskolan brukar delta och plocka skräp under Vi Håller Rent varje år. Då putsar samtidigt treorna fönstren på lågstadiebyggnaden, och så var det även i år.

Efter knappt två timmars skräpplockande och fönsterputsande med lite rast emellan fick alla elever en belöning av fastighetsägaren AB EdetHus – glass. Det tyckte förstås alla eleverna passade bra i värmen.

Om Vi Håller Rent

Nedskräpning är ett växande problem. Den lokala miljön förfulas, onaturliga ämnen sprid, djur skadas och i förlängningen får vi globala konsekvenser. Därför är det viktigt att motverka nedskräpning.

Konceptet under skräpjakten är enkelt — det handlar om att plocka upp skräp från en plats man tycker om. Genom att plocka skräp ser man inte bara skräpet på ett nytt sätt, man visar också på ett pedagogiskt sätt att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »