Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-05-04
Senast uppdaterad: 2017-05-08

Fullt hus när Kristin Kaspersen gästade Lilla Edet

I slutet av april gästade Kristin Kaspersen föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet. Publiken fick följa med genom Kristins liv — både i mot- och medgång. Kvällen gav många skratt då Kristin bjöd på sig själv med roliga historier ur hennes liv som publiken kunde känna igen sig i.

Kristins stora förebild och inspirationskälla är hennes pappa Kjell Kaspersen. När Kristin var 10 år startade han ett träningscenter — sedan dess är träning och hälsa något som följt henne genom livet. Kristin berättade också om sitt engagemang för barn med speciella behov då hennes son har diagnosen ADD och hon själv har ADHD.

Vi fick också följa Kristin i hennes livs historier om när hon åkte Vasaloppet, sprang maraton i New York och hur hon till slut blev programledare för Nyhetsmorgon. Kristin beskrev sin väg för att nå uppsatta delmål i livet samt vikten av att belöna sig utmed resan.

— När du har lyckats med ditt mål behöver du inte överträffa dig själv. Du ska vara nöjd med dig  och din insats, och ställ inte för höga krav på dig. Kom ihåg att alltid belöna dig efter uppnått resultat, säger Kristin Kaspersen.

Många i publiken tog med sig historien om bland annat geten Gunnar med flera som bor i Indonesien som en rolig inspirationskälla om hur du kan bli av med upprepade negativa energier ur det förflutna. Uppskattat var också hur du kan identifiera dig som grön/röd i känslan och vikten av att hålla sin inre brinnande låga vid liv.

För Kristin handlar livet om att förenkla vardagen och få mer tid att njuta av livet. Kristin valde bland annat att flytta från huset till en lägenhet av den anledningen.

— Jag var en massa olika roller som jag ansåg mig att inte ha tid med. Att vara trädgårdsmästare var en av dem, därför var valet att flytta till lägenhet enkelt att ta. Det är viktigt att vi ställer oss frågan vilka roller behöver jag vara nu och vilka kan jag göra mig av med? Rollerna förändras över tid. Det är till exempel ingen av oss som behöver ha rollen som mamma på jobbet, menar Kristin Kaspersen.

Kristin slår också ett slag för vikten av återhämtning.

— Tidigare sa jag att jag skulle sova när jag blir gammal. Nu ska jag istället sova för att bli gammal. Kom också ihåg vad du har att erbjuda och skratta mycket, avslutade Kristin sin föreläsning.

En del av föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet


Kristin Kaspersen var föreläsare nummer två i föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet, först ut var Lotta Nilsson Länk till annan webbplats.. I höst fortsätter serien med föreläsarna Bo Dahlbom, it-professor på IT-universitetet och Tina Thörner, kartläsare och känd profil inom rallysporten.

Tillsammans Lilla Edet är en mötesplats som syftar till att ta till vara på och utveckla det nära och positiva samspelet som finns mellan föreningsliv, näringsliv, medborgare och kommunen. Tillsammans Lilla Edet arrangeras av Lilla Edet Företagscentrum, Folkets Hus och Lilla Edets kommun. Läs mer på lillaedet.se/tillsammans Länk till annan webbplats.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »