Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-03-31
Senast uppdaterad: 2015-03-31

Full fart med aktiviteter för de äldre

På Lindkullens äldreboende är det full fart när de boende får kaffe, våfflor och underhållning under dagens våffelcafé. Våffelcafé är bara en av många aktiviteter på Lindkullen. Under en vecka hinns det med både boule, bingo och underhållning.

Inga-Britt Klinth är delaktig i aktiviteterna för de äldre på Lindkullen. Hon arbetar som terapibiträde i Lilla Edets kommun och gör som hon säger lite allt möjligt på boendet.

— Jag har gymnastik med de äldre och har även planterat pelargonskott i vår, berättar Inga-Britt Klinth.

Aktiviteterna som genomförs på Lindkullens äldreboende är boule på tisdagar, bingo på onsdagar och varannan torsdag är det någon form av evenemang. Torsdagens våffelcafé var en sådan dag när det bjöds på kaffe, våfflor och underhållning i form av musik. En och annan dans kan även hinnas med när musiken spelas. Det brukar vara runt 15-20 boende med på aktiviteterna.

Det är inte bara Inga-Britt Klinth som är engagerad i aktiviteterna. En viktig del i att anordna dem är de frivilliga som ställer upp flera gånger i veckan. De är ett gäng på omkring 8-9 personer som är engagerade.

Kommande aktiviteter


— När våren återkommer kommer det bli promenader med de äldre varannan måndag, berättar Inga-Britt Klinth.

Innan promenaderna kan börja behöver bara vädret bli lite bättre. Några av de kommande aktiviteterna på Lindkullen är "sju sorters kakor" där de frivilliga bakat kakor och en sommarfest. En annan idé som finns är att grilla korv så småningom.

Är du intresserad av att vara volontär och vill veta mer?
Mer information finns på lillaedet.se/volontar. Missa inte heller att du och ditt företag kan sponsra kommunens volontärer.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »