Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-04-07
Senast uppdaterad: 2016-04-07

Fortsatta framgångar för Lucas Bolin, pristagare av Lilla Edets kommuns ungdomspris 2015

I höstas fick Lucas Bolin ta emot Lilla Edets kommuns ungdomspris för sina insatser inom friidrotten. Under våren har han fortsatt sina framgångar inom friidrotten med sin förening IK Bergaström med bland annat SM-medalj i ungdoms-SM.  

Lucas Bolin började intressera sig för friidrotten efter en aktivitetsdag på Strömsskolan där eleverna fick prova på bland annat kula, hoppning och löpning. Efter den dagen kom många kommentarer och frågor från kamrater och lärare om han sysslade med friidrott. Lucas Bolin berättar:
 
— Det var efter den dagen som jag insåg att friidrott kanske var något för mig. Jag ville testa på det på riktigt och började träna med IK Bergaström, vilket var väldigt roligt!

Det har gått fort framåt för Lucas efter det, både med framgångar och hastighetsmässigt inom friidrotten. 2015 vann han Lilla Edets kommun ungdomspris 2015 med följande motivering:
 
Lucas Bolins idrottsresa startade för ett år sedan. Han har ej missat en träning och även tränat extra. Han har under året kommit att tillhöra en av de bästa i sin åldersklass i sprint i Sverige, även topp 20 i längdhopp och spjut. Nu är siktet inställt på ungdoms-SM i Uddevalla inomhus.

Ungdomspriset är till för att uppmuntra och belöna ungdomar som är duktiga inom sin förening, har hedrat sin förening på något sätt eller gjort något positivt för kommunen.

Lucas Bolin tar emot diplom för Lilla Edets kommuns ungdomspris 2015 av Kjell Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fortsatta framgångar


Siktet på ungdoms-SM lönade sig även. Under USM i Uddevalla tog sig Lucas Bolin till final på 200 m och putsade även sitt klubbrekord på 60 m. I finalen på 200 m sprang han in på andra plats och kom tvåa i sin åldersklass, P15. Det var en mycket efterlängtad SM-medalj både för Lucas och IK Bergaström.

— Varje belöning ger ett extra sug att fortsätta, både ungdomspriset och SM-medaljen har varit en extra drivkraft, säger Lucas Bolin.

Under Tybblelundsspelen i Örebro för några veckor sedan fortsatte framgångarna för Lucas då hans tid på 60 meter gjorde honom till tredje bäst i Sverige i sin åldersklass, P15.
 
Nästa stora dröm för Lucas Bolin är att komma in på ett friidrottsgymnasium. Fortsatt lycka till önskar vi!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »