Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-06-22
Senast uppdaterad: 2017-06-22

Första spadtagen för nytt LSS-boende på Ström

Från vänster i bild: Lars Wijkmark, VD för det kommunala fastighetsbolaget Leifab, Mikael Andreasson, MVB, Helen Persson, verksamhetschef funktionshinder och Carlos Rebelo Da Silva, kommunstyrelsens ordförande, tar tillsammans de första spadtagen för det nya LSS-boendet på Ström.

Igår togs de första spadtagen till ett nytt boende för personer med funktionsnedsättning, ett LSS-boende, på Stallgärdet på Ström. Boendet med sex separata lägenheter och gemensamhetslokaler beräknas stå färdigt till våren.Beslutet att bygga ett nytt LSS-boende i Lilla Edets kommun togs i samband med mål- och resursplanen 2017. Det var ett efterlängtat beslut eftersom behovet av bostäder för personer med funktionsnedsättning är stort. Därför var det många som gladdes igår när spadarna äntligen kunde sättas i marken.

En del av utvecklingen av Lilla Edet

MVB har fått uppdraget att uppföra det nya boendet och det kommunala fastighetsbolaget Leifab blir förvaltare av fastigheten.
- Det är med glädje vi tar första spadtaget för LSS-boendet på Ström. Vi har valt en plats för boendet med närhet till Lilla Edets centrum och den service och det utbud som finns där. Detta är en del av utvecklingen av Lilla Edet, att tillgodose det behov av lägenheter och boende som finns i samhället, säger Carlos Rebelo Da Silva, kommunstyrelsens ordförande.
Om allt går enligt planerna kan inflyttning ske innan sommaren 2018.- Det är glädjande att kommunen ser behoven inom den här verksamheten och satsar på ett nytt LSS-boende. Platsen för byggnationen är också väldigt väl vald, säger Helen Persson, verksamhetschef funktionshinder.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »