Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-04-26
Senast uppdaterad: 2017-04-26

Förskolor och skolor hakar på kampanjen Vi Håller Rent

Full fart med att plocka skräp på Nygårds förskola.

I dagarna plockar flera förskolor och skolor i kommunen skräp under kampanjen Vi Håller Rent.  Nygårds förskola är en av dem. I tisdags tittade solen lyckosamt fram mellan regnmolnen när barnen gav sig ut för att plocka skräp inne på gården och i närområdet runt förskolan.

Vi Håller Rent engagerade alla avdelningar på Nygårds förskola under dagen. De mindre barnen på avdelningarna Findus, Mucklorna och Gull-Fia plockade skräp inne på gården och de äldre barnen på avdelningen Pettson var ute på gräsytorna en bit från förskolan, plockade skräp och lärde sig mer om återvinning.

— Vi har deltagit i Vi Håller Rent flera år i rad. Barnen har också tränat på att sortera olika typer av avfall inomhus. Men hjälp av bilder på skräp har de fått öva på i vilken behållare avfallet ska slängas, berättar Inga-Lill som arbetar på Nygårds förskola.

Barnen förundrades över Skräp-Maja, som med glatt humör skräpade ner utanför Nygårds förskola. Som Skräp-Maja agerade Eva-Karin Grönvall.

Om Vi Håller Rent


Bakom kampanjen Vi Håller Rent står Håll Sverige Rent. Konceptet är enkelt — det handlar om att plocka upp skräp från en plats man tycker om. Genom att plocka skräp ser man inte bara skräpet på ett nytt sätt, man visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. I slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv.

De som anmält sig att delta får påsar och säckar levererat och alla barn som deltar får också ett diplom som tack för sin insats.

Barnen på avdelningen Pettson övar tillsammans med Jessica på sortering av avfall.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »