Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-10-07
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Företagsbesök hos Valdalen Djur & Natur och Melins blommor

Linda Håkansson (till vänster i bild) äger och driver Valdalen Djur & Natur. Här tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage som överlämnade ett diplom.

Linda Håkansson (till vänster i bild) äger och driver Valdalen Djur & Natur. Här tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage som överlämnade ett diplom.

Under hela Näringslivsveckan 4-8 oktober uppmärksammar vi kommunens näringsliv på olika sätt. Varje dag presenterar vi några företag som nyligen fått företagsbesök från FöretagsCentrum och kommunalråd.

Valdalen Djur & Natur

FöretagsCentrum och kommunalråd Julia Färjhage besökte Linda Håkansson, som äger och driver Valdalen Djur & Natur en dag då regnet öste ner. Ändå bjöd det vackra landskapet på en fantastisk upplevelse - man förstår att både människor och djur stortrivs här!

Här bor hästar, får, kaniner, hundar och katter och alla är en viktig del i det arbete som Linda utför på gården. Här får barn möjlighet att socialisera sig med djuren och många hittar en bästa vän i något av gårdens djur. Gården är öppen för bokningar av kommuner, regioner och privata aktörer, samarbeten inom social omsorg, skola och hälsoområdet men även för privatpersoner. För många barn som kommer till gården kan det vara svårt med det vardagliga livet och de upplever ofta sociala utmaningar. Då kan det vara skönt att vara med en pälsbeklädd vän som bara lyssnar på dig.

Linda har många spännande planer och tankar om framtiden som vi fick vara med och ta del av under företagsbesöket och vi väntar med spänning på vad som kommer att hända framöver hos Linda och alla djuren på Valdalen.

Tre snabba frågor till Linda Håkansson

Vad har du på gång just nu?

Just nu laddar vi inför gårdshelg och höstlovsläger och så ser vi fram emot att killarna och personalen från daglig verksamhet ska komma tillbaka nästa vecka. Det pågår ständigt planering inför nya aktiviteter och vi har en hel del roliga och spännande projekt på gång. Avsikten är bland annat att bredda verksamheten ytterligare och även satsa på besöksnäring och turism inför nästa år. Håll gärna utkik på sociala medier och på hemsidan Valdalen.se Länk till annan webbplats., där uppdateras informationen löpande.


Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Jag ser positivt på framtiden och tror att den typ av verksamhet som jag driver ligger helt rätt i tiden. Forskning har visat att djur och natur kan hjälpa människor på så många vis och nu gäller det att beslutsfattare får upp ögonen och vågar satsa på det.


Vad har du för motto?

Trygghet, utveckling och hälsa. 

Melins blommor

Melins blommor drivs av Lilla Edet-borna Elin Melin och Ali Al-Habobi. Till vänster i bild kommunalråd Julia Färjhage.

Melins blommor drivs av Lilla Edet-borna Elin Melin och Ali Al-Habobi. Till vänster i bild kommunalråd Julia Färjhage.

FöretagsCentrum och Lilla Edets kommun hälsar Melins blommor välkomna! Butiken drivs av Lilla Edet-borna Elin Melin och Ali Al-Habobi. Elin är utbildad florist och har tidigare praktiserat hos Malin Olsson som drev BlommaLin i samma lokal som Melins blommor nu ligger. Butiken är full av blommor och grönt, både ute och inne och vi är så glada att blomsteraffären får finnas kvar i Lilla Edet, men nu som Melins blommor.

Tre snabba frågor till Elin Melin

Vad har du på gång just nu?

Just nu sitter vi med planerandet av att starta upp olika kurstillfällen. Det kommer bland annat att bli kransbindningskurser, samplanteringskurser och en där man får binda sig en egen bukett. Vi är självklart öppna med förslag om man har egna önskemål i vad man vill gå på för kurs. Håll utkik på vår Instagram-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där tillfällena kommer dyka upp! Är man redan ett gäng som vill ha en mysig kväll med någon form av kurs är det så klart bara att höra av sig till oss!


Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Vi är förhoppningsfulla inför framtiden. Vi har många idéer och drömmar om företaget. Självklart vill vi att kunderna ska känna likadant, för det är ju även för deras skull man etablerat sig just här i Lilla Edet.


Vad har du för motto?

Att varje blomma, krukväxt, inredning och tillbehör som lämnar butiken ska ha bra kvalité och att man ska ha bidragit till att sprida glädje i vardagen för sina kunder! 

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »