Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-09-23
Senast uppdaterad: 2019-09-23

Företagsbesök hos Svensk Fastighetsförmedling och Anytime Fitness

I förra veckan var kommunalråden Julia Färjhage (c) och Annette Fransson (s) ute på företagsbesök tillsammans med nytillträdda kommunchefen Malin Krantz samt näringslivsutvecklare Kajsa Jernqvist. Företagen de besökte var Svensk Fastighetsförmedling och Anytime Fitness i Lilla Edet.

Från vänster: Julia Färjhage, Per Kristoffersson, Malin Krantz och Annette Fransson.

Svensk fastighetsförmedling

Företaget Svensk Fastighetsförmedling har funnit sedan 1937. Kontoret i Lilla Edet drivs av mäklarna Per Kristoffersson och Sofia Sandflo, som också driver kontoren i Trollhättan och Essunga. Tillsammans är de 10 anställda.

Per berättar att fastighetsbranschen är spännande att arbeta inom. Lilla Edet har haft en god prisutveckling på bostadsmarknaden de senaste åren. 2017 var prisutvecklingen bland de bästa i Sverige och på femte plats bland kommunerna i landet. Efter det har prisutvecklingen planat av en del, vilket kan förklaras med samhällsekonomin i stort. Bankerna har infört högre krav på kontantinsats och amortering än tidigare. Ändå ser de en svag tendens till prisökningar med 3-5 procent per år.

I Lilla Edet finns en stor efterfrågan på bostäder som man inte snabbt bygger bort, berättar Per vidare. Barnfamiljer söker främst villor och den typiska familjen flyttar hit söderifrån, från Göteborgshållet. I Lilla Edet får man mycket bostad för pengarna och kommunikationerna är goda om man väljer att pendla till arbetet.


— Det som köparna säger är viktigt för dem när de väljer Lilla Edet är de goda kommunikationerna och att det känns tryggt att bo här, säger Per Kristoffersson.


Generellt finns det för få bostadsrätter i kommunen, berättar Per. Fler bostadsrätter hade skapat möjligheter främst för äldre som vill sälja sitt hus och flytta till ett mindre boende. Då hade också fler hus kommit ut på marknaden, vilket hade lett till ett generationsskifte.

Anytime Fitness

På gymmet Anytime Fitness i centrala Lilla Edet träffade Malin Krantz, Julia Färjhage, Annette Fransson och Kajsa Jernqvist ägaren Urban Holm, som driver gymmet som franchisetagare.

Urban har jobbat med träning i olika former i hela sitt liv och har även brottats på elitnivå i 15 år. Två gånger har han tagit hem titeln svensk mästare i senior brottning. Han är uppvuxen i Lilla Edet och brottningsintresset började i Lilla Edets Brottarklubb. Sedan 2016 driver han Anytime Fitness i Lilla Edet tillsammans med sju anställda.

Anytime Fitness samarbetar med flera lokala föreningar såsom LNIK, Göta BK och Edet FK. Samarbetet handlar om erbjudanden till medlemmarna samt träning för de olika lagen. För Urban är den personliga kontakten med medlemmarna viktig:

— Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och hjälpa andra människor att nå sina hälsomål. Alla kan bli världsmästare i sitt eget liv, det vill jag få fram i mötet med de som tränar hos oss.

På besök hos Anytime Fitness och Urban Holm.

Viktigt att lyssna in företagarna

Att ge sig ut på företagsbesök och sätta sig in i företagarnas vardag är viktigt både för kommunalråden, kommunchef och näringslivsutvecklare – inte minst nu när kommunen ligger i startgroparna med att ta fram en ny vision.

— Visionen är till för alla som bor och verkar i kommunen. Då är det viktigt att lyssna in företagarnas synpunkter och införliva dem i det arbetet. Ju mer vi vet om deras förutsättningar i vår kommun, desto bättre beslut kan vi fatta då det berör företagande, säger kommunchef Malin Krantz.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »