Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-10-04
Senast uppdaterad: 2019-10-04

eMedborgarveckan på biblioteket

Under veckan blir det fokus på e-böcker men även premiär och tjuvkik på bibliotekets nya tjänster och resurser, bland annat möjligheten att boka din privata tid med en bibliotekarie.

Biblioteket uppmärksammar den nationella e-medborgarveckan, som varje år arrangeras av Digidelnätverket. Syftet är att sprida kunskap om digitala tjänster. I år fokuserar biblioteket bland annat på hur du kan läsa e-böcker på olika sätt.

Premiär för Boka en bibliotekarie

För de som känner sig osäkra eller vill lära sig mer om e-böcker och informationssökning startar biblioteket en ny satsning, Boka en bibliotekarie. Du bokar in din egen privata tid och får personlig hjälp med att komma igång. Tillfället anpassas efter dina behov och önskemål och du har möjlighet att ställa frågor. Tjänsten kommer att erbjudas vissa dagar och tider på båda kommunens bibliotek. Du kan boka in dig direkt på biblioteket.


– Tanken är att de som har en smartpryl, surfplatta eller telefon och känner sig osäkra ska få stöd och tips för att börja använda den, framförallt till bibliotekets tjänster. Det är många som har efterfrågat detta, framförallt de som är lite äldre, så känns väldigt roligt att nu kunna erbjuda detta, säger Andreas Pettersson, bibliotekarie.


Föreläsning - Kom igång med e-böcker

Är du nyfiken på e-böcker och vill lära dig mer eller komma igång? På Lödöse bibliotek hålls 10 oktober kl. 17.30 en föreläsning om hur du kommer igång med att läsa och lyssna på e-böcker, vilka olika apparater du kan använda, helt enkelt allt du behöver veta för att komma igång. Det utlovas även boktips!

Tjuvkik på nya surfplattor

Under hela veckan är du välkommen in på biblioteket i Lilla Edet för att få reda på mer och titta på de kommande surfplattorna. Dessa kommer du kunna låna och använda för att läsa tidskrifter på när du är på biblioteket.


Välkommen in till biblioteket!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »