Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-03-29
Senast uppdaterad: 2019-03-29

Earth Hour - världens största klimatmanifestation

Earth Hour 2019 infaller lördagen den 30 mars klockan 20.30-21.30 lokal tid över hela världen.

Under Earth Hour, värdens största klimatmanifestation, visar miljontals människor sitt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid.

Temat för 2019 års Earth Hour är klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet.

 

AB EdetHus och Ryrsjöskolan uppmärksammar Earth Hour

För att uppmärksamma Earth Hour kommer det kommunala bostadsbolaget AB EdetHus att släcka ner Fuxernaskolans fasadbelysning på lördag kväll under Earth Hour.

På Ryrsjöskolan har klass 1 skrivit om texten till en känd melodi och sjunger den för andra klasser på skolan. Sången uppmanar alla att släcka ljuset på lördag.

Några klasser på skolan har också diskuterat kring temat ”varför vi behöver vara rädda om vår jord” och ”vad vi vill göra bättre för dem/oss som bor på jorden”, med inspiration från Claras klassrum. Skolan sammanställer alla svaren och skickar dem vidare till regeringen.

Fem B:n minskar klimatpåverkan

WWF har fokus på fem klimatvärstingar: Bilen - som står för alla resor och transporter, Biffen - maten vi äter, Bostaden - våra hem och andra byggnader, Börsen - vårt ekonomiska sparande och Butiken - prylarna vi köper.

WWFs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om Earth Hour och få tips och inspiration om hur du själv kan bidra till en bättre miljö och värld.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »