Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-09-27
Senast uppdaterad: 2021-09-08

Demokratistugan i vårt län 29 september - 3 oktober

Grafik demokratistugan. Stuga och händer i olika färger som sträcks upp.

I år fyller demokratin i Sverige 100 år! Det firas genom att låta en demokratistuga turnera genom landet under hela 2021. Demokratistugan är ett mobilt kunskapscenter där du kan ta del av olika aktiviteter som ökar kunskapen om demokrati och uppmuntrar till engagemang och eftertanke.

2021 firar vi 100 år av allmän och lika rösträtt i vårt land! Som en del i arbetet med att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin har kommittén Demokratin 100 år tagit fram en Demokratistuga som ska spegla olika aspekter av Sveriges demokrati, öka kunskapen om demokratin och uppmuntra till engagemang och eftertanke. Demokratistugan turnerar genom Sverige hela 2021.


29 september - 3 oktober står Länsstyrelsen i Västra Götaland värd för stugan och bjuder in till dagar fullspäckade med kunskapshöjande aktiviteter. Demokratistugan hittar du på Kungsportsplatsen i Göteborg, men väldigt många av aktiviteterna är digitala, så du kan ta del av dem var du än befinner dig.


Passa på att ta del av seminarier, föreläsningar och samtal. Spännvidden är bred och du kan till exempel lyssna på allt ifrån föreläsningen ”Vem bestämmer vad? En föreläsning om flernivåsystemet och EU” till att ta en fika med Funktionsrätt Göteborg och samtala om funktionshinderpolitik och demokratisk delaktighet. Eller varför inte gå en guidad stadsvandring och få veta mer om de kvinnor som formade Göteborg? Du kan också se scener med teater Kattma ”Ljuset genom sprickan i muren”, som handlar om att riva murar och bygga vägen till samhället där allting är bra.


Läs mer och se hela Demokratistugans program på Länsstyrelsen Västra Götalands webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »