Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-03-01
Senast uppdaterad: 2021-03-01

Cykelvänlig arbetsplats gör det lätt att ta cykeln till jobbet!

För att uppmuntra arbetsplatser som gör det lätt för medarbetarna att välja cykeln finns utmärkelsen "Cykelvänlig arbetsplats", som är öppen för alla arbetsplatser i Västra Götaland och Halland.

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligt återkommande projekt där deltagande arbetsplatser kämpar om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling.

Arbetsplatserna klassas som cykelvänliga genom att uppfylla ett antal kriterier, till exempel att arbetsplatsen har en ambassadör för cykling, har cykelgarage, möjlighet till ombyte eller erbjuder lånecyklar. Anmälan att delta är öppen under hela året och man kan när som helst under 2021 gå in och registrera att man uppfyllt nya kriterier.

— Arbetsgivare kan försöka att ta reda på vad cyklisterna på arbetsplatsen behöver. På tävlingens webbplats, cykelvanligarbetsplats.se, finns många olika tips på åtgärder som arbetsplatser kan göra, som man sedan kan bocka av och få ”stjärnor” för, säger Lena Hesselroth, regional projektledare på Västtrafik, som står bakom Cykelvänlig arbetsplats.

Läs mer om cykelvänlig arbetsplats och hitta anmälningslänk. 

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »