Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-09-14
Senast uppdaterad: 2016-09-14

Chatta med Barnombudsmannen 15/9

Får skolan ha utflykter där eleverna själva måste betala för resan? Finns det barn som lever på gatan i Sverige? Det och mycket annat kan du få svar på nu på torsdag den 15/9 när Barnombudsmannen chattar!

Så här lever Sverige upp till barnkonventionen: 1990 lovade Sverige att följa barnkonventionen. Idag har alla länder i världen utom USA anslutit sig till barnkonventionen. Sverige har lovat att göra sitt allra bästa för att det som står i barnkonventionen ska bli verklighet. Dina och alla andra barns och ungas rättigheter ska respekteras överallt i samhället, varje dag. Nu har även Sverige lovat att barnkonventionen ska bli svensk lag.
 
Nästa chatt med Barnombudsmannen äger rum torsdagen den 15 september kl. 10-11 på temat: Ekonomisk utsatthet och bostadslöshet. Men det går förstås bra att fråga om annat också.  Exempelvis om barnkonventionen och hur Sverige lever upp till barns mänskliga rättigheter. Eller om hur myndigheten Barnombudsmannen arbetar för att se till att barnkonventionen följs i Sverige.

Läs mer och ställ dina frågor!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta Barnombudsmannen av personliga skäl


Om du vill ha kontakt med oss av personliga skäl, till exempel för att du inte har det bra, ska du mejla på info@barnombudsmannen.se eller ringa vår barntelefon 020-23 10 10 så lyssnar vi på dig. Barntelefonen är öppen kl 9-15 på vardagar.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »