OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Lillgatan får gångbana, blomrabatt och bänkar

Vägarbete.

Som ett steg i att förbättra och försköna stadsmiljön samt underlätta för gående bygger Lilla Edets kommun nu en gångbana och anlägger en blomsterrabatt med sittbänkar utefter Lillgatan i centrala Lilla Edet.

Byggarbetet startade förra veckan och beräknas vara klart under oktober månad.

– Vi har sett att många går utefter Lillgatan som ju idag saknar gångbana helt och hållet. Anläggandet av en ny rabatt i direkt anslutning till den centrala huvudgatan hoppas vi kommer uppskattas av kommuninvånarna. Det är många som rör sig utefter Järnvägsgatan, både bilister, cyklister och gående, säger Anna Berlin, chef stadsmiljöenheten.

Detta är en del i centrumutvecklingen i centrala Lilla Edet - ett långsiktigt förbättringsarbete där kommun, fastighetsägare och företag tillsammans med små medel, steg för steg förstärker attraktiviteten i centrum.

– Vi vet att många kommuninvånare värdesätter fina utomhusmiljöer och planteringar. Vår förhoppning är att det ska bli riktigt trevligt att slå sig ner och vila lite vid den nya rabatten på Lillgatan, säger Jarno Tuovinen, produktionsledare på stadsmiljöenheten.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Trafik och infrastruktur

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!